plakat-11Učenici dočekuju Jovanu Ristić u biblioteci „Milutin Bojić“
 
Iako se veruje da mladi ljudi nisu zainteresovani za knjigu i čitanje, učenici Srednje tehničke PTT škole rešili su da organizuju i vode književno veče predstavljanja knjige „Znaš ti ko sam ja?“ Jovane Risti, u petak, 13.marta u biblioteci „Milutin Bojić“. U ulozi voditelja i književnih kritičara naći će se učenici Dušan Mijailović, Tanja Mićić, Magdalina Milanović, Anastasija Stevanović, a u publici se očekuju njihovi prijatelji iz škole.
Interaktivni razgovor ticaće se teme odrastanja mladih, njihove perspektive u budućnosti, opsesije uspehom i zaradom, i uticaja svega toga na ljubav, prijateljstvo – što su centralni motivi ove knjige.
Mladi glumci iz dramske radionice Edukacja Alex oživeće junake: štrebera Drakčeta, opasnog Mareta, zavodljivu Sandru.Veče će začiniti muzička numera i spot „Znaš ti ko sam ja?“ hip-hop grupe Institucija a očekuju se i učenici koji su ljubitelji tog muzičkog žanra.
Autorka će proglasiti najbolje učesnike literarnog konkursa „Moji prijatelji i ja u budućnosti“, koji će pročitati svoje radove, a autori će biti nagrađeni knjigama.
-Moja je želja da uz učenike PTT – a saznam da li danas postoje isti problemi i opsesije kod mladih ljudi, srednjoškolaca. Da li i dalje maltretiraju dobre đake, pa se ovi posle svete kad uspeju u životu?Da li se devojke i dalje zaljubljuju u mangupe ili uspešne face?Da li je svima cilj da postanu neko, i može li se takav pogled na svet promeniti – da tu opsesiju zameni potreba za kvalitetnim životom, lepim trenucima…-napominje Jovana Ristić
Učenici koji priređuju ovaj događaj žele da u saradnji sa profesorkom Violetom Vučetić, nastave sa priređivanjem tribina i programa sa piscima.
Knjiga „Znaš ti ko sam ja?“ nakon ove,“učeničke“, prezentacije imaće niz promocija u beogradskim srednjim školama i gimnazijama: u Petoj, Trećoj, Sedmoj, autorkinoj Šestoj beogradskoj…
U planu su i humani, inkluzivni programi u saradnji sa Ustanovom za decu sa smetnjama u razvoju „Sremčica“, i sa školom za decu sa oštećenim sluhom „Stefan Dečanski“.
Povezana vest:  Bočeli i Mariza osvojili srca Beograđana na prvom Belgrade River Festu