Perunov-hronicarFilmska adaptacija „Perunovog hroničara“ stiže dogodine

Film rađen prema prvom delu trilogije „Perunov hroničar“ Miloša Petkovića premijerno bi trebalo da bude prikazan na Niškim filmskim susretima iduće godine.
„Perunov hroničar“ je priča o mladom, neafirmisanom piscu koji jednog sumornog, jesenjeg dana dobija čudesan telefonski poziv. Misteriozni Akademik mu nudi svoju priču za roman, a ovaj i ne sluti da će time na njega biti preneto zaveštanje staro koliko i bogovi Vaseljene.
Put ga vodi u Đavolju Varoš i na obronke šumovitog Divljana, gde će se mladi pisac uveriti u istinitost priče gospodina Akademika…
„Perunov hroničar“ i nastavci – „Rog slovenskih bogova“ i „Šapat đavolje varoši“ svojevrsni su srpski odgovor na „Gospodara prstenova“ Dž.R.R. Tolkina i kombinuju epsku fantastiku sa slovenskom mitologijom.
Početak snimanja filma trebalo bi uskoro da počne, rekao je Petković novinarima i dodao da već pristižu prva sredstva a da je projekat dobio i podršku grada Niša, okolnih opština i nekih privatnih lica.
Cilj projekta je da se publici prikaže lepota naše tradicije, da se motivišu da obiđu neobične lokalitete u Srbiji koje knjiga u izdanju „Portalibrisa“ opisuje a koje će film reprezentativno predstaviti.
Film je već dobio podršku mladih umetnika i javnih ličnosti poput Ace Seltika, Galeta Kerbera, Olivera Katića…

Povezana vest:  „Bela princeza" ekskluzivno na štandu Lagune