BBT1OTVOREN POZIV ZA UČESNIKE BAUSHTELLË: BALKAN TEMPLE PROJEKTA

U okviru projekta BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE otvoren je poziv za učešće umetnika, fotografa, volontera i svih koji žele da se na bilo koji način uključe u njegovu realizaciju.

BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE je umetnički projekat koji će se odvijati na relaciji Beograd, Priština, Cirih u periodu od jula do septembra 2015. godine. Cilj projekta je da se stvori platforma u okviru koje će učesnici kroz zajednički kreativni proces pokušati da izraze svoje reakcije na pitanje U šta ti veruješ? Pitanje verovanja je univerzalno i fundamentalno za svakog čoveka i čvrsto je vezano za sve naše postupke i odluke koje donosimo. Ovaj izazov treba da podstakne umetnike da kroz proces istraživanja dođu do rezultata/radova koji će predstaviti njihovu reakciju na ovo ključno pitanje, koje je svima zajedničko, bez obzira na postojeće društvene, političke i sve druge različitosti.

Povezana vest:  Večeras Noć performansa u okviru LIMIT live art festivala

Sam projekat sastoji se od istraživačke faze i finalnog performansa, koji će objediniti rezultate prethodnog rada. Na nivou svakog grada bira se po 10 umetnika koji će imati priliku da prođu kroz fazu istraživanja u sva tri grada i to u Cirihu od 13. do 25. jula, u Beogradu od 26. jula do 8. avgusta i u Prištini od 10. do 24. avgusta, s tim da se nakon istraživačke faze odmah počinje sa pripremama za finalni performans koje će trajati do 4. septembra. U ovim pripremnim periodima umetnici će boraviti zajedno, pokušavajući da svoju reakciju na pitanje U šta ti veruješ? oblikuju u njima svojstvenu formu koristeći muziku, slike, skulpturu, fotografije, video, pokret, reči, igru ili bilo koji drugi vid umetničkog izražavanja.

Povezana vest:  Nastavak bestselera "Happy End" - "Majke mi, bajka" Mirjane Bobić Mojsilović u prodaji od 16. avgusta

Zbog nemogućnosti da svi prijavljeni učestvuju u projektu u sva tri grada, oni će imati priliku da budu deo BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE projekta kroz programe koji će se dešavati u Beogradu tokom leta. Istraživanje ove teme pratiće predavanja, projekcije filmova i mnoštvo događaja otvorenih i za publiku. Učesnici će se izraziti kroz umetničke radove (koristeći bilo koji medij) koji će biti objedinjeni i predstavljeni publici u vidu performansa. Svi prijavljeni će imati priliku da učestvuju u finalnom performansu u Beogradu ukoliko pre toga budu uključeni u istraživačku fazu projekta.

Povezana vest:  Ekskluzivna prodaja nove knjige GIJOMA MUSOA - SAMO ONLINE od 15. do 21. maja

Finalni događaji će biti održani 5. septembra u Prištini, 12. septembra u Beogradu i 19. septembra u Cirihu. Tom prilikom lokacija za završni šestočasovni performans u Beogradu će biti Kalemegdanska tvrđava.

Otvoreni poziv za umetnike i sve zainteresovane za učešće u BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE projektu trajaće do 20. aprila. Više informacija o samom projektu i načinu prijavljivanja može se naći na sajtu http://www.baushtelle.org/.

Za sva pitanja pišite nam na [email protected], a možete nas pratiti i na zvaničnoj Facebook strani https://www.facebook.com/baushtelle.