Sinoć je na velikoj sceni Narodnog pozorišta, u organizaciji Fondacije Sergej Poluni, u izvršnoj produkciji agencije Fabrika i veliku pomoć Narodnog pozorišta Beograd, održano tradicioanlno Humanitarno gala veče „Polunin i prijatelji“ sa ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije SERGEJ POLUNIN Srbija. Ovaj događaj je postao tradicionalan i prethodne 3 godine su prikupljena kompletna sredstva za školovanje svih stipendista Fondacije, a zahvaljujući donatorima i prodatim kartama za ovo veče, tako je i ove godine. Već troje stipendista je završilo školovanje sa najboljim mogućim uspehom i zahvaljujući njihovom talentu koji je prepoznao Sergei Polunin, potpomgnut podrškom Fondacije, dobili su angažmane na najprestižnijim svetskim baletskim scenama. 

Povezana vest:  Objavljen Black box konkurs!

 Kompletna produkcija ovog spektakla je pokrivena sredstvima sponzora i organizatora, kako bi sav prihod od prodaje karata i donatora bio iskorišćen za nastavak školovanja stipendista Fondacije Sergej Polunin.

Publici se na početku programa obratila Gđa Zrnka Mišković, direktorka Fondacije Sergej Polunin Srbija, koja je predstavila rad i aktivnosti Fondacije. 

Ovacije nakon 3 spektakularna nastupa Sergej Polunina su po ko zna koji put potvrdile zašto ga smatraju najvećim baletskim umetnikom današnjice i jednim od najvećih u istoriji baleta.

Povezana vest:  "Ženski orkestar" sutra 50. put na Sceni "Raša Plaović"

Stipendisti fondacije nisu bili u prilici da nastupaju ni dođu u Beograd zbog obaveza u školama i njihovih angažmana, pa se nekoliko njih obratilo publici preko video linka: Nikita Gaćinović, Đorđe Kalenić, Olja Arsić i Kalum Moris.

Veliki broj vrhunskih baletskih umetnika se kao i svake godine odazvao pozivu da učestvuje u ovom baletskom spektaklu kako bi dali doprinos humanitarnom aspektu ove Gala večeri i svi njihovi nastupi su bili ispraćeni burnim aplauzom. Ove godine, publika je uživala u nastupima umetnika iz Beogradskog Narodnog pozorišta, SNP-a i Nacionalne opere Severne Makedonije: Ljiljana Velimirov, Ada Raspor, Milena Ogrizović, Hristina Nakjevska , Balasz Locei, Petar Dočevski, Tijana Šebez .

Povezana vest:  Dečji letnji program u muzejima Bečkog holdinga

Pored baletskih umetnika, izvanredan utisak je ostavila i vokalna solistkinja Marija Stojanović.

Programski partner Gala večeri: CEBEF

Sponzor: hotel Regent Porto Montenegro

Donatori: „Novaston“, „CWP renewables“, „Click for Serbia“ i „Sergei Polunin Universe members“.

Foto: Fabrika