Uros Predic Izgled Beograda

Radno vreme Narodnog muzeja za vreme praznika

Iako je centralna zgrada Narodnog muzeja u Beogradu u jeku građevinskih radova, drugi izložbeni prostori te institucije tokom predstojećeg praznika širom će otvoriti svoja vrata.
Jedini neradni dan će biti nedelja, 12. april, dok će u petak od 10 do 17, u subotu i ponedeljak od 12 do 20 časova, posetioci moći da posete aktuelne izložbe, saopšteno je danas iz nacionalnog muzeja.
U Muzeju Vuka i Dositeja se osim osnovne postavke posvećene dvojici velikana srpske književnosti i kulture, Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću može pogledati i postavka „Putevi Miroslavljevog jevanđelja“ u okviru koje je izložen 166. list tog znamenitog rukopisa koji se čuva u Sankt Peterburgu.
U Galeriji fresaka se uz izložbu monumentalnih kopija fresaka srednjovekovnih manastira pod nazivom „Kosovo i Metohija. Zadužbine i darovi“ može obići i izložba „I ovaj kamen zemlje Srbije“ koju čini 38 odabranih pejzaža iz kolekcije Narodnog muzeja.
Među autorima tih slika su velikani srpskog slikarstva poput Đorđa Krstića, Steve Todorovića, Koste Miličevića, Paje Jovnovića, Lubarde, Šumanovića, Predića i drugih.

Povezana vest:  POČETAK SEZONE U DKSG UZ SEĆANJE NA ARSENA DEDIĆA