Kolundzija foto 1JOVANA KOLUNDŽIJE U MOSKVI

Proslavljeni srpski violinista JOVAN KOLUNDŽIJA, će ovog vikenda gostovati u MOSKVI, gde će u subotu, 18. aprila 2015. godine nastupiti u prestižnom koncertnom prostoru i jednoj od najlepših evropskih muzičkih sala, sali GNJESIN.
Na poziv jednog od najpoznatijih evropskih dirigenata i čeliste Aleksandra RUDINA, maestro Kolundžija će scenu podeliti sa cenjenim ruskim orkestom MUZIKA VIVA, koji će biti pod dirigentskim vođstvom ovog čuvenog ruskog umetnika.
Povodom obeležavanja 330 godina od rođenja muzičkog genija Johana Sebastijana Baha, program moskovskog koncerta koji nosi naziv „ZLATNA KLASIKA“, će u potpunosti biti posvećen opusu velikog autora, a virtuozna izvođenja zahtevnih Bahovih kompozicija, su nešto po čemu je maestro Kolundžija poznat u celom svetu.
Maestro JOVAN KOLUNDŽIJA je umetnik čijoj se virtuoznosti svetska kritika i publika dive već pet decenija. Dobitnik je najuglednijih i najvećih domaćih i međunarodnih nagrada, kao i društvenih priznanja, a pored brojnih koncerata i gostovanja širom sveta, maestro veliki deo svog vremena posvećuje promovisanju i usavršavanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini, Centru lepih umetnosti Guarnerius, koji je 2013. godine dobio status Ustanove kulture od nacionalnog značaja.
Nedavno, maestru Kolundžiji je uručena i naša najveća nagrada na polju kulture, nauke i obrazovanja – VUKOVA NAGRADA.
MUZIKA VIVA (Musica Viva) je jedan od najboljih i najpopularnijih ruskih kamernih orkestara, koji decenijama privlači pažnju svojim atraktivnim programima, saradnjama sa najboljim muzičarima sveta, kao i posebnom atmosferom koju njihovi koncerti nose. Na svojim nastupima, bilo da predstavljaju remek dela muzičkog opusa ili retko izvođene kompozicije, Muzika Viva se trudi da se vrati originalnom, izvornom konceptu muzike, koji se neretko gubi kroz decenije različitih interpretacija.
Više od dvadeset godina, na čelu orkestra je čuveni ALEKSANDAR RUDIN, višestrani umetnik – dirigent i violončelista i ugledni profesor Moskovskog konzervatorijuma. Njegova energija je napravila veliki uticaj na novi pravac u kojem je krenula karijera orkestra, koji posebnu pažnju poklanja retko izvođenim kompozicijama, žanrovski veoma raznovrsnom repertoaru, uz akcenat na ruske kompozitore, kao i na saradnje sa velikim svetskim muzičkim imenima.

Povezana vest:  Posetioci i dijaspora najbolji kupci knjiga tokom leta