praznici proleccaDečija manifestacija „Praznici proleća“ održaće se po prvi put 21. aprila u Sava Centru
 
„Praznici proleća“ predstavljaju prvu dečiju manifestaciju koja objedinjuje sve praznike sveta koji slave ovo godišnje doba. Program obuhvata dečiju pozorišnu predstavu „Proleće u zemlji Nedođiji“ u velikoj dvorani Sava Centra, kao i edukativne radionice, predavanja, te proučavanje bajki i muzike sveta sa temom proleća.
Ovaj projekat želi da predstavi i okupi sve kulture sveta, kako bi na nov način podstakao interesovanje i razvoj kod dece uzrasta od 3 do 12 godina, za autentičnim svetskim nasleđem, u okviru kojeg će deca proučavati kulturu, umetnost i tradiciju.
Deca imaju priliku da učestvuju na radionicama i predavanjima koje su posvećena različitim državama. U okviru eduktivnog i kulturnog programa manifestacije učestvuje Delegacija Evropske unije, Kulturni Centar Italije i Irana, Franscuski Kulturni Centar, Društvo Daleki Istok, kao i ambasade Rusije, Azerbejdžana, Finske, Turske, Kine, Grčke, Portugala, Indije…
„Praznici proleća“ počinju svečanim otvaranjem u Sava Centru u 11:00 časova, gde ćemo zajedno sa decom iz beogradskih škola i predškolskih ustanova, započeti avanturu sveta koja će trajati do 15 časova.
Povezana vest:  DANAS PREDSTAVLJEN FORT - FOND ZA OBNOVU I RAZVOJ TVRĐAVE