A2 RSD -printRecord Store Day @ Leila
 
Leila Records and Books (Kralja Petra 41) se i ove godine, 18. aprila, pridružuje obeležavanju Svetskog dana prodavnica ploča (RECORD STORE DAY). Za taj dan spremamo poseban celodnevni program (specijalni gosti, popusti, žurka…), a od 21h na gramofonima nastupa DJ CHILE.  U prodaji će se naći i ekskluzivna RSD izdanja u veoma ograničenom tiražu. Pozivamo Vas da ispratite ovu celodnevnu proslavu :)
Ideja o obeležavanju Record Store Day-a je začeta 2007. godine, kao način da se proslavi i promoviše jedinstven kulturni koncept više hiljada nezavisnih muzičkih radnji koje postoje u SAD i širom sveta.
Ovo je dan za ljude koji čine prodavnice ploča – vlasnike, zaposlene i kupce, koji zajedno sa umetnicima, slave jedinstvenu koncept i posebnu ulogu koju nezavisne prodavnice ploča imaju u kulturnoj zajednici. Posebna vinil i CD izdanja i razni promotivni proizvodi su napravljeni isključivo za ovaj dan, a stotine umetnika imaju posebne nastupe povodom Record Store Day-a. Metallica je zvanično obeležila prvu proslavu ovog praznika u San Francisku 19. aprila 2008. godine, i od tada se Record Store Day obeležava svake treće subote u aprilu. Ove godine internacionalni promoter RSD-a je Dave Grohl.
Povezana vest:  Najveće muzičke zvezde spajaju se na jednoj bini: Veče koje Beograd sa nestrpljenjem očekuje