noc-bogova PLAKATSutra premijera predstave „Noć bogova“
 
Predstava najizvođenijeg hrvatskog pozorišnog pisca Mira Gavrana „Noć bogova“, koja govori o vezi umetnosti i vlasti, premijerno će biti izvedena sutra u velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB) u produkciji kuće Long Play.
Režiju potpisuje Marko Manojlović, a igraju Vojin Ćetković (Luj XIV), Nebojša Ilić (Molijer) i Dejan Lutkić dok je za kostimografiju zadužena Maja Mirković.
Komad govori o problemima koje nam umetničke profesije donose u socijološkom smislu i koliko prijateljstvo je moguće između vlasti i umetnosti.
Specifičnost ove predstave je i u tome što je Lutkić prvi pročitao tekst koji mu se veoma dopao i da su zatim glumci podelili uloge, a tek na kraju su zvali reditelja, što nije uobičajena procedura za realizaciju jednog komada. Obično sve ide u suprotnom smerom, pa se glumci na kraju pozivaju.
Predstava govori o vlasti i umetnosti kao takvima, o bilo kom periodu, a ne samo aktuelnim dešavanjima u društvu.
Ćetković je ranije rekao da komad žanrovski nije smešten u kalup, već se u njemu prepliću svi žanrovi – od komedije, drame, političke farse, pa opet drame i ocenio je da ga to čini posebnim. „Priča je jako istinita i životna“, ocenio je poznati glumac.
Reprize predstave su zakazane za 29. april i 7. maj.
Povezana vest:  Dirljivi memoari o hrabrosti i nadi: Cvetovi noći