BG 13Svečani koncert „RAT I MIR“ – NAJLEPŠE PESME RUSIJE 15. i 16. maja u Beogradu i Novom Sadu

Povodom obeležavanja jubileja -70 godina pobede nad fašizmom, Sava Centar, Udruženje rusko – srpska veza i Agencija Tripod sa ponosom predstavljaju velikane muzičke scene: Boljšoj teatar – Petar Glubokij, Ansambl Aleksandrov – Sergej Putilin, Ansambl Ruski Kozaci – Maksim Rihter.
P. Glubokij poznatiji kao imperatorski bas, S. Putilin, zlatni tenor i M. Rihter, zavodljivi bariton, na svečanom koncertu „Rat i mir“, zajedno sa zvezdama iz Srbije: Merima Njegomir, Tanja Andrijić, Ana Sinicki, Danica Krstić, Ljubo Manasijević i Nikola Jeftić izvešće najčuvenije patriotske, vojne, narodne i kozačke pesme Rusije i najomiljenije pesme iz Srbije. Nastupaju uz pratnju simfonijskog orkestra Ministarstva Odbrane „Stanislav Binički“ i hora Abrašević.

PETAR GLUBOKIJ – IMPERATORSKI BAS BOLJŠOЈ ТЕАТRA
Glubokij već skoro 40 godina superiorno vlada scenom Boljšoj teatra. Po rečima muzičkih kritičara, moć i nijanse njegovog glasa svojstvene su još jedino Šaljapinu. Nastupao je u najboljim svetskim teatrima kao što su: Boljšoj, La Skala, Metropoliten Opera, Bastilija i dr. Nagrađen je od strane Predsednika Ruske Federacije, V. Putina, počasnim zvanjem – Narodni umetnik Rusije.

Povezana vest:  Spektakl na otvorenom - KARMINA BURANA na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta

SERGEJ PUTILIN – ZLATNI TENOR ANSAMBLA ALEKSANDROV
„Anđeoski glas“, „Glas zvučan kao ruska „Kaćuša“, „Ruski zvuk“ – naslovi su štampe o Putilinu. Maestralni Sergej Putilin obdaren je glasom isključive lepote i neponovljivog, ruskog stila. Sa Ansamblom „Aleksandrov“ gostuje po Rusiji i celom svetu, a u poslednjih 5 godina nastupao je u 40 zemalja.
MAXIM RIHTER – «ZAVODLJIVI BARITON» ANSAMBLA RUSKIH KOZAKA
Vokalni solista izuzetne reputacije, jedan je od najpoznatijih baritona Rusije. Maestralno vlada scenom, oduševljavajući publiku širom sveta. Laureat je svih ruskih i mnogih internacionalnih takmičenja. Stalni je solista državnog Ansambla Ruski Kozaci. Brilijantno izvodi kozačke pesme i balade, i iako je akademski muzičar voli narodnu pesmu koju interpretira s velikom ljubavlju i genijalnošću. Njegove najčuvenije izvedbe pesama su Crni gavran, Ne za mene, Išao Kozak na Dunav…koje će srpska publika u okviru svečanog koncerta „Rat i mir“ imati priliku da čuje.

Povezana vest:  Otvorena izložba “Mihailo Janketić - Pozorišna posveta”

SIMFONIJSKI ORKESTAR MINISTARSTVA ODBRANE „STANISLAV BINIČKI“

Simfonijski orkestar umetničkog ansambl MO „Stanislav Binički“ učestvovao je u mnogobrojnim muzičko-scenskim svečanostima i festivalima kao što su: BEMUS, BELEF, Mokranjčevi dani, Dubrovačke letnje igre, Niške horske svečanosti, Ohridsko leto, Mermer i zvuci, Splitski festival i dr.
Ostvarujući bogatu saradnju sa institucijama iz inostranstva simfonijski orkestar Stanislav Binički gostovao je u Belgiji, Švajcarskoj, Austriji, Bugarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji, Nemačkoj i Rusiji, gde je čak imao oko 80 koncerata.
Ansambl je proputovao na desetine hiljada kilometara i izveo oko 7.500 raznovrsnih muzičkih programa pred više od 5.000.000 posetilaca, i prenosio slavu muzičkog blaga širom Srbije i većine evropskih zemalja.

HOR ABRAŠEVIĆ

Radnička umetnička grupa „Abrašević“ osnovana je u Beogradu 1905.godine.
„Abrašević“ je bio čest gost na priredbama koje su priređivane u čast poseta visokih stranih državnika, kao što su britanska kraljica Elizabeta, predsednik SAD Džerald Ford, jordanski kralj Husein, predsednik Kine Hua Guo Feng, predsednik Meksika Luis Ečeverija, premijer Indije Indira Gandi, predsednik Francuske Fransoa Miteran i dr.
„Abrašević“ je dobitnik najviših društvenih priznanja i pobednik mnogobrojnih domaćih i stranih festivala širom sveta. Gostovao je na svim kontinentima osim Australije i jedan je od retkih kolektiva koji može da se pohvali konstantnošću na međunarodnoj sceni.
Nastupi velikog mešovitog hora na najvećim svetskim scenama i kritike koje je dobio, najbolji su dokazi da je Hor Abrašević već decenijama jedan od najuspešnijih predstavnika srpske kulture u inostranstvu.

Povezana vest:  Dečji roman Pet prijatelja u poslednjoj avanturi u prodaji

SAVA CENTAR, 15. MAJ, 20.00H
SRPSKO NARODNO POZORIŠTE, 20. MAJ, 20.00H

NAJLEPŠE PESME RUSIJE – PESME KOJE VOLIMO!!!
POBEDA KOJU ĆEMO VEČNO PAMTITI!

Ulaznice možete kupiti na blagajnama Sava Centra, Srpskog Narodnog pozorišta i Eventima
Cene ulazanica: 1000, 2000 i VIP ulaznice 3000 din.