Peta gora„Peta gora“ Paula Koelja u prodaji od četvrtka 7. maja
 
„Peta gora“ Paula Koelja u prodaji će se naći od četvrtka, 7. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.
Ambiciozniji nego „Alhemičar“, roman „Peta gora“ odlikuje se odgovarajućim ekonomičnim stilom… „Peta gora“ je priča o čoveku sukobljenom sa moćnim silama svog vremena. U IX veku pre Hrista, Bog naređuje proroku Iliji da napusti Izrailj. Put ga vodi u Sareptu, mali grad u Libanu, u kome se susreće sa jednom novom kulturom upravo u vreme kada njegovim stanovnicima preti najezda Asiraca. U starom svetu koji potresaju verski fanatizmi i vladavina tradicija, mladi prorok biva zahvaćen vihorom događaja koji ga na kraju navode da se konfrontira i sa samim Bogom.
Nije ovo prvi put da Koeljo bira temu neizbežnosti sudbine, ali i čovekove sposobnosti da je gradi. Već u „Hodočašću“ i u „Alhemičaru“ prisutan je ovaj sukob. Ali ne krije se ovde tajna njegovog književnog umeća. Ona leži u očaravajućim segmentima proze ovog autora bestselera: kako u njegovim stvaralačkim kapacitetima u dramatičnim i lirskim situacijama – ne zaboravimo da je pisao i poeziju i radio u pozorištu – tako i u studioznom proučavanju epohe o kojoj piše. Sve je ovo prisutno u ovoj bajci koja podstiče na razmišljanje.
Paulo Koeljo se smatra najuticajnijim savremenim piscem. Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od preko 150 miliona primeraka, objavljena u 170 zemalja i prevedena na preko 80 jezika. Godine 2009. dodeljeno mu je priznanje Ginisove knjige rekorda za najprevođenijeg autora jednog romana („Alhemičar“).
„Petu goru“ Paula Koelja od četvrtka, 7. maja, možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.
Povezana vest:  X JUBILARNI SOMUS - SOMBORSKE MUZIČKE SVEČANOSTI