Larousse - Enciklopedija za malisane„Enciklopedija Larousse za mališane“ u prodaji od 6. maja
 
Izdavačka kuća Laguna objavila je knjigu koju moraju imati svi predškolci i mali školarci. „Enciklopedija Larousse za mališane“ je prva opšta enciklopedija koja podstiče zanimanje mališana za svet oko njih. Možete je pronaći od srede, 6. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtu www.laguna.rs i internet knjižari www.delfi.rs.
Ova edukativna knjiga sadrži divne ilustracije i sigurno će biti omiljena knjiga malih radoznalaca. Na jednostavan i lak način objašnjeni su osnovni pojmovi o ljudskom telu, prirodi, istoriji, kosmosu…
Knjiga sadrži sedam tematskih celina, vizuelno podeljenih u sedam boja. U poglavlju o telu učimo o čulima, kako rastemo, koje lakše povrede mogu da nam se dese, poglavlje o gradu nas informiše o ulici, gradilištu, školi, kako funkcioniše vatrogasna stanica. U delu o istoriji saznajemo osnovne informacije o dinosaurusima, Egipćanima, Vikinzima, gusarima ali i današnjem svetu. U poglavlju o prirodi učimo o selu, šumama, rekama, planinama, a tu su i pojmovi o životinjama, zemlji i svetu, kosmosu. Svaka celina sadrži jednostavne tekstove, ali dovoljno bogat sadržaj da prenese znanje mališanima.
Knjiga je pažljivo osmišljena da deci bude dovoljno zanimljiva i privlačna. Tri modela predstavljena su naizmenično, velike slike sa legendom, zatim 6–8 enciklopedijskih pojmova sa malo teksta i malim slikama i strip tj. pričica od šest crteža i malo teksta, a tu su i mali zadaci koji omogućuju deci da se na zabavan način uključe u priču o određenom pojmu.
Francuska izdavačka kuća Larousse, jedna od najpoznatijih u svetu, specijalizovana je za rečnike. Osnovao ju je 1852. godine Pjer Larus, francuski leksikograf i enciklopedista, izdavač „Velikog svetskog rečnika XIX veka“ u 17 tomova. Enciklopedija Larousse je jedna od najvećih, a najpoznatija je posle Enciklopedije Britannica. Laguna je dosad objavila dvadeset četiri knjige ovog izdavača – knjige za decu i roditelje, enciklopedije i kuvare.
Povezana vest:  "Mesečina nad Istanbulom" Sofi Goldberg u prodaji