nagradjeni-mister-dolar-iz-subotice-3Subotičko Narodno pozorište gostuje u BDP sa Nušićem
 
Subotičko Narodno pozorište gostovaće na Sceni „Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta u ponedeljak, 25.maja, sa predstavom „Mister Dolar“ Branislava Nušića, najavio je BDP.
Predstavu je režirala Snežana Trišić, nagrašena Zlatnim ćuranom za najbolje rediteljsko ostvarenje na ovogodišnjim 44. Danima komedije u Jagodini za režiju predstave Narodnog pozorišta Subotica „Mister Dolar“.
Scenografiju je osmislila Marija Kalabić, kostim Milica Grbić Komazec, koreografiju Andreja Kulešević, a kompozitor je Irena Popović.
U predstavi igraju: Jovan Ristovski, Zoran Bučevac, Snežana Jakšić-Čolić, Kristina Jakovljević, Suzana Vuković, Vesna Kljajić Ristović, Ljubiša Ristović, Miloš Stanković, Sanja Moravčić, Vladimir Grbić, Jelena Mihajlović, Branko Lukač, Marko Makivić, Minja Peković, Sršan Sekulić i Milan Vejnović.
Rediteljka Trišić je adaptaciju teksta radila sa Dimitrijem Kokanovim i kada su započeli rad razmišljali su kakva je veza komada sa sadašnjim vremenom da bi podudarnosti transponovali u fenomene današnjice, istaknuto je u najavi.
Prema rečima Trišić, to im nije bilo teško jer je Nušić svevremen pisac, bio je savest svog vremena i društva i želeli su tako da se postave prema komadu.
-Kao što je on tražio inspiraciju u vremenu u kome je živeo i mi smo pogledali u našu realnost i rešili da u odnosu na nju budemo savest ovog vremena. Bavili smo se problemima koji su svakodnevno oko nas ali su populizovani i zbog toga ne dolaze do izražaja na pravi način – kaže Trišić.
Povezana vest:  Manifestacija "Noć pozorišta" u 28 gradova u Srbiji