568 Fotor CollageZa kraj pozorišne sezone lutkarska predstava „Mačak u čizmama“ i 50% popusta na ulaznice za vikend predstave u Malom pozorištu „Duško Radović“

Poslednja predstava u ovoj sezoni biće odigrana 21. juna u 12 sati, a posetioci će u tom terminu imati priliku da pogledaju najnoviju lutkarsku produkciju Malog pozorišta – „Mačak u čizmama“.

Za  kraj sezone gledaoci će imati  50% popusta na sve vikend predstave, i to: Noć u Merlinovom zamku (6. jun u 17h), Strašne priče braće Grim (7. jun u 12h), Ko je Loret? (13. jun u 17h), Pinokio (14. jun u 12h) i Mačak u čizmama (21. jun u 12h).

Ono što je na najbolji način obeležilo sezonu na izmaku, je povratak pozorišta u renoviranu matičnu zgradu u Aberdarevoj ulici na Tašmajdanu. Projekat rekonstrukcije obuhvatio je sve segmente enterijera i eksterijera, pa je pored predivne sale kompletno obnovljena svetlosna, tonska i scenska tehnika što je omogućilo bolji kvalitet izvođenja ali i nova kreativna rešenja.

Povezana vest:  Najkontroverznija knjiga XX veka „O miševima i ljudima" od srede u prodaji

U oktobru mesecu, pozorište je proslavilo jubilej 65. godina postojanja što je bila prilika da se rezimira dosadašnji rad ali i pripreme planovi za repertoar koji će obeležiti novi period rada.

Premijerno su izvedene četiri produkcije: „Tri praseta“, „Pop Ćira i pop Spira“, „Kameni cvet“, „Crvenkapa (iz predgrađa)“, a 17. juna u 18 sati biće premijerno izvedena lutkarska predstava „Mačak u čizmama“ u režiji bugarskog reditelja Stefana Rjatkova.

Pozorište je učestvovalo sa predstavom „Dečak koji kaže da, dečak koji kaže ne“ na festivalu „Van okvira“ u Rex-u, i na 45. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Subotici sa predstavom „Tri praseta“,  na kojima je glumica Ljiljana Peroš dobila nagradu „Janko Vrbnjak“ za najbolju lutkarsku animaciju.

Povezana vest:  Sroski slikar Miša Mihajlo Kravcev izlaže u Milanu

Pored glavnog programa pozorište je realizovalo i čitav niz pratećih sadržaja kao što su: Smotra kulturno-zabavnih aktivnosti dece i omladine sa smetnjama u razvoju (Društvo defektologa Baograda), Dečiji baletski festival 2015. (Beogradska sekcija Međunarodnog saveta za igru CID-UNESCO i Baletski centar „Ana Pflug“), Scensko čitanje dramskih tekstova za mlade frankofonih pisaca (ASSITEJ Srbija), Igrano-lutkarski program (Trg otvorenog srca), radionicu kreativne gline, edukativni video materijal „Deco, upoznajte Mihajla Pupina“ i „Noć u Malom pozorištu“ (edukativna tura u okviru 12. Noći muzeja).

Povezana vest:  Premijera mjuzikla SA DRUGE STRANE JASTUKA 9. oktobra u Pozorištu na Terazijama

Kao i svake sezone pozorište se potrudilo da besplatnim kartama obraduje sve one kojima je to najpotrebnije, a ugostili smo i učesnike emisije „Radna akcija“ sa Prve Srpske televizije.

Prvi put u Malom pozorištu zaigrali su mladi glumci Ivana Adžić („Pop Ćira i pop Spira“, „Kameni cvet“ i „Crvenkapa (iz predgrađa)“ i Petar Strugar („Kameni cvet“).

Hvala svima koji su nas posećivali, podržavali i voleli u sezoni 2014/15,  a predstave sa repertoara možete ponovo pogledati od septembra meseca. Prva premijera u novoj sezoni zakazana je za 23. oktobar, a biće rađena po knjizi „Plavi čuperak“ Miroslava Antića u režiji Sandre Rodić-Janković!