vesna dedic 03062015 001

Vesna Dedić predstavila novi roman „Čuvaj me“

U scenografiji – restoranu – koja je zaštitni znak jedne od najpopularnijih tv emisija „Balkanskom ulicom“, njena autorka Vesna Dedić večeras je predstavila svoj novi roman „Čuvaj me“ u izdanju sopstvene izdavačke kuće IK Dedić.

Promocija je priređena u bašti restorana „Tako je suđeno“ na Novom Beogradu uz muziku orkestra Biljane Obradović, a pesme iz romana su pevale Pinkova zvezdica Lena Stamenković iz Zaječara, Sa?a Matić i specijalni gost večeri Snežana Đurišić koja je otpevala i omiljenu pesmu glavne junakinje romana „Lepi moj“.

Povezana vest:  MIKSEROVIM GOSTOVANJEM POČINJE SARADNJA “BEOGRADA 2020” I MARIBORA

Promocija šestog romana Vesne Dedić iskorišćena je i za priogodnu svečanost uručivanja „Zlatne značke“ Kulturno prosvetne zajednice Srbije za dugogodi?nji doprinos kulturi koju joj je uručio predsednik KPZ Srbije Žika Ajdačić.

Ajdačić je ovom prilikom istakao da je Dedićeva višestruko zaslužila ovo priznanje koje se dodeljuje već 40 godina jer je pođednako uspešan pisac, novinar, urednik i voditelj.

Povezana vest:  Komad Magi Maren na listi londonskog Gardijana

„Volim nagrade jer to je potvrda da su drugi ljudi primetili moj rad i prepoznali ga kao dovoljno vredan da mi jednoglasno odaju javnoi priznanje“, kazala je laureatkinja koja može da se podiči impresivnim tiražima svih prethodnih romana.

Novi roman iza koga su stali privatni sponzori štampan je u tiražu od 25.000 primeraka i biće zanimljivo da se vidi koliko će još imati izdanja.

Povezana vest:  Evro-Ðunti predstavio nove naslove za Dan knjige

Prema rečima autorke, koja ne krije da je u pitanju ljubavni roman, u njemu je dotakla jednu za našu sredinu tabu temu – muški sterilitet.

„To je priča u kojoj će se prepoznati svi koji veruju u ljubavi“, kazala je spisateljica i dodala da je „roman posvetila svim našim majkama, očevima, deci, prijateljima i onima kojima verujemo kada kažu volim te“.

PHOTO: Miloš Rafailović/ATAIMAGES