U okviru ovogodišnje Filmstreeta, u petak, 5. jula, na Letnjoj sceni iza Prirodnjačkog muzeja, sa početkom od 20.30 časova, besplatno i pod otvorenim nebom biće izvedena monodrama „Laura, molim te“ smeštena u današnje vreme digitalnog otuđenja i ogromne samoće. Osim glavnog lika koga igra jedan od naših najboljih mladih glumaca, Nikola Rakočević, a koji prolazi kroz unutrašnje sukobe svesti, strasti, razuma, i zanesenosti Laurom, veoma važnu ulogu ima i veliki video bim, naglašavajući važnost ekrana u eri tehnologije, kao i lažni profil Sajsi MC u ulozi nedostižne Laure.

Povezana vest:  "Stilos art" na Sajmu sa Dovlatovom i knjigama za decu

Dramsko – muzički, svojevrsni scenski eksperiment LAURA, MOLIM TE, iza koga stoji producentski dvojac Milan Mrđa i Slobodan Đuričić, inspirisan je Frančeskom Petrarkom i njegovim Kanconijerom i sproveden u savremenim laboratorijskim uslovima kako bi se došlo do saznanja kakav je naš glavni junak, kakva je Laura i, što je najvažnije, šta je sa ljubavlju danas.

Povezana vest:  Bestseler Njujork tajmsa „Ponoćna biblioteka“ u prodaji

I ove sezone, Jaffacakes presents Filmstreet će najlepše gradske trgove, parkove i šetališta, pretvoriti u teatre i bioskope na otvorenom gde će tokom leta Beograđani i posetioci našeg glavnog grada potpuno besplatno imati priliku da uživaju u dve pozorišne predstave i 23 projekcije klasika svetske kinematografije i najnovijih blokbaster hitova. Veliku zahvalnost za podršku projektu Filmstreet duguje svojim partnerima – Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Gradu Beogradu, Opštini Stari grad, agenciji Red Communication, kao i kompanijama Jaffacakes i Unilever bez čije podrške Filmstreet ne bi važio za jednu od najpopularnijih beogradskih manifestacija.

Povezana vest:  Pozorište "Bora Stanković" gostuje u Narodnom pozorištu