Kolundzija Sudjic i orkestar fotoJOVAN KOLUNDŽIJA  NA DANIMA KULTURE BEOGRADA-SRBIJE  U SANKT PETERBURGU

Čuveni srpski violinista, maestro JOVAN KOLUNDŽIJA ovih dana boravi u Sankt Peterburgu, gde je počasni gost  na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom  »DANI KULTURE BEOGRADA-SRBIJE  U SANKT PETERBURGU«.

Festival koji se svakog juna u doba »belih noći« održava u ovom ruskom gradu, posvećen je promovisanju kulture Beograda i Srbije, kroz nastupe njenih najistaknutijih predstavnika, a manifestacija se ove godine održava po četvrti put.

Povezana vest:  Knjiga "Van Gogh - More bez obala" u prodaji od 8. marta

Maestro Kolundžija će u četvrtak, 18. juna 2015. godine (19h), zajedno sa dirigentom Bojanom Suđićem, nastupiti u jednoj od najlepših ruskih koncertnih sala, dvorani Kapele Sankt Peterburga. Proslavljeni violinista će kao solista, sa jednim od najcenjenijih ruskih ansambala sa tradicijom dugom preko 130 godina, Državnim simfonijskim orkestrom Kapele Sankt Peterburga i pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, izvesti Koncert za violinu i orkestar u e-molu Feliksa Mendelsona, jedno od najpopularnijih i najomiljenijih dela epohe romantizma. Upravo u izvođenju ovog izuzetno atraktivnog i virtuoznog dela i saradnji dvojice vrhunskih umetnika – Kolundžije i Suđića, su krajem maja imali priliku da uživaju posetioci Kolarca, kada je nastup sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, ispraćen ovacijama publike i sjajnim kritikama.

Povezana vest:  Otvorena izložba povodom 100 godina od rođenja Edit Pjaf

U drugom delu koncerta u Kapeli Sankt Peterburga, Državni simfonijski orkestar Kapele će zajedno sa maestrom Suđićem izvesti Simfoniju br. 1 »Titan« Gustava Malera.

Na manifestaciji »Dani kulture Beograda-Srbije u Sankt Peterburgu«, koju podržava Skupština grada Beograda,  22. juna će biti priređeno i autorsko veče našeg uglednog kompozitora Svetislava Božića.

Za maestra Kolundžiju, gostovanje u Rusiji je tek prvi u nizu nastupa koji će obeležiti ovo leto, a od najvažnijih izdvajamo koncert na ovogodišnjem Belefu i učešća na uglednom muzičkom festivalu Emilija Romanja u Italiji i na jednom od najprestižnijih festivala u Evropi – festivalu u Ljubljani, koji ga očekuju u avgustu mesecu.

Povezana vest:  "Kako ubiti gospodina Frojda" Dževada Sabljakovića