grad 4 i 5Novi nastavci „Instrumenata smrti“ u izdanju Čarobne knjige

Izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ je pred letnju pauzu objavila četvrti i peti deo fantazi serijala „Instrumenti smrti“ Kasandre Kler.
erijal „Instrumenti smrti“ ima zanimljivu istoriju. Kler prvu knjigu „Grad kostiju“ uopšte nije zamišljala kao roman za mlade već prvenstveno kao ubranu fantaziju ali tek kada joj je izdavač zatražio da „omatori“ likove ona je odlučila da želi da ispriča priču koja se dešava junacima u onom nezgodnom dobu između adolescencije i odrastanja.
Zahvaljujući odluci da piše za mlade, njeni romani o Kleri i Džejsu i palim anđelima, demonima, vampirima, vešcima postali su bestseler.
Kler je najpre napisala prvu trilogiju – Grad kostiju, Grad pepela i Grad stakla da bi potom, napisala „nastavak trilogiju“ – Grad palih anđela, Grad izgubljenih duža i City od Heavenly Fire.
Novosadska Čarobna knjiga na samom startu je uhvatila talas popularnosti romana Kasandre Kler i do sada je objavila prvu trilogiju koja se, prema rečima urednika Borislava Pantića, u početku sporo prodavala da bi posle filma „Grad kostiju“ sa Lili Kolins i Džejmijem Kempbelom Bauerom njena popularnost porasla i održala se do danas.
„Instrumenti smrti“ stekli su u svetu kultni status među tinejdžerima ali i ljubiteljima fantastike uopšte, a njihova popularnost u Srbiji je na zavidnom nivou.
Imajući to u vidu, Čarobna knjiga je sada, za letnji raspust, objavila prva dva dela druge trilogije koja se nastavlja na dešavanja iz prve ali se fokus sa Kleri Frej prebacuje na njenog prijatelja Sajmona Luisa. Šesta knjiga trebalo bi da izađe pred Sajam knjiga.
Kasandra Kler je inače, uvidevši da joj se romani dobro prodaju, odlučila da celu priču uveže i ispriča kroz veći serijal „Hronike senolovaca“ koji će činiti šest trilogija (18 knjiga).
Pantić kaže da još uvek razmišljaju da li će nastaviti serijal sa „prikvel“ trilogijom (čija se radnja dešava pre radnje u Instrumentima srmti) ili će nastaviti sa trećom trilogijom.
Trenutno se snima TV serija „Shadowhunters“ (Senolovci) koja će, kako najavljuju producenti, dublje i više istražiti svet Kasandre Kler. Serija će, sasvim sigurno, kao i film – bez obzira na mlak prijem u bioskopima – privući novu publiku ovim romanima.
Romani iz serijala „Instrumenti smrti“ od danas do nedelje, 21. juna su na akciji i mogu se kupiti sa 33 posto popusta u knjižarama Čarobna šuma u Beogradu i Bulevarbuks u Novom Sadu i na sajtu Čarobne knjige.

Povezana vest:  "I-SKY" - Futuristički roman koji opominje, ali i vraća poverenje u veru i ljubav