Otvaranje obnovljenog terena u FeketicuObnovljeni teren u Feketiću poneo ime Darka Miličića

Bivši centar nekoliko timova NBA lige i osvajač titule šampiona NBA sa Detroit Pistonsima, Darko Miličić, bio je specijalni gost prilikom jučerašnjeg svečanog otvaranja obnovljenog košarkaškog terena u Feketiću. Na taj način nastavljena je društveno odgovorna akcija kompanije Mozzart pod nazivom „100 terena za jednu igru“.
Prvi pogodak na novim koševima, zabeležio je upravo Darko Miličić kojem je prilikom otvaranja terena uručena i zahvalnica na podršci čitavoj akciji. Skroman, kakav i jeste po prirodi, Darko se zahvalio kompaniji Mozzart na tome što je odlučila da teren u Feketiću baš po njemu.

Povezana vest:  Neodoljivi miris Doncafé na 51.tradicionalnom Saboru trubača u Guči

„Zaista je velika čast dobiti teren koje nosi tvoje ime i prezime. Naravno, postoji i veliki broj sportista koji takođe zaslužuju da dobiju teren sa svojim imenom. Raditi ovakve stvari mogu proizvesti samo pozitivan efekat na okolinu“, rekao je Miličić.
Momak koji je poznat po humanitarnom radu zbog čega je, između ostalog, odlučio da se odrekne svog šampionskog NBA prstena osvojenog sa Detroitom 2004. godine kako bi pomogao srpskoj deci, naglasio je da su ovakve akcije pravi primer za društvo:

Povezana vest:  Eucerin DermoDENSIFYER podmlađuje i obnavlja čvrstinu zrele kože – bez hemijskog pilinga

„Ja uvek pozivam ljude da pomognu onima kojima je pomoć potreba. E sad, ko želi da čuje moj poziv, on čuje. Ko ne želi…“, zastao je na trenutak Miličić, a potom nastavio: „Najvažnije je da decu sklonimo sa ulice. Ovakvim akcijama klinci će i sami poželeti i imati veću motivaciju da se bave sportom i da se sklone s ulice. To je jedna jako pozitivna stvar“.
Kompletnu obnovu 100 košarkaških terena u Srbiji samostalno sprovodi kompanija Mozzart sa željom da obezbedi adekvatne uslove na terenima sa kojih su do košarkaških visina krenuli asovi poput Miloša Teodosića, Saše Đorđevića, Dejana Bodiroge, Dragana Kićanovića, Bogdana Bogdanovića, Nenada Krstića, Igora Rakočevića i mnogih drugih.
Akciji koja pomaže razvoj omiljenog sporta na našim prostorima, građani se mogu priključiti putem sajta www.deotvogzivota.com gde mogu predložiti terene kojima je potrebna obnova.
Nakon Zrenjanina i Feketića u danima pred nama možemo očekivati nova svečana otvaranja obnovljenih terena.

Povezana vest:  NATIONAL GEOGRAPHIC kanal na 12. Festivalu nauke