32_BFW

Završava se 32. Beogradska nedelja mode

Beogradska nedelja mode, 32. po redu, zatvara se večeras revijom Ive Stefanović u Narodnoj biblioteci Srbije.

Svi ljubitelji mode su od 26. oktobra bili u prilici da vide najnovije kolekcije kako domaćih tako i dizajnera iz regiona.

Beogradska nedelja mode otvorena je projektom “Zona 45“ u okviru kog su se beogradskoj publici predstavili dizajneri iz regiona.

Povezana vest:  DHL volonteri u Srbiji potvrdili posvećenost lokalnoj zajednici kao deo akcije „DHL dani dobre volje 2015"

Takođe na jesenjoj nedelji mode svoje nove kolekcije prikazali su Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Ljuba Sikimić, Jelena Stefanović.

Održane su i brojne revije novih dizajnera koji su predstavili svoje radove, a među njima su bili – Marta Miljanić, Tamara Paunović, Julija Đerković.

Svim ljubiteljima mode predstavljene su i sestre Jelena i Svetlana Proković kroz video izložbu koja je svojevrstan osvrt na njihov rad dug dve decenije. Izložba je bila otvorena u „Galeriji 12“ kao najava za njihovu reviju „XX“ planiranu da se održi nakon Nedelje mode.

Povezana vest:  SUPERBEBAC u Forum shopping centru

Takođe svoju samostalnu izložbu u okviru BFW imao je i poznati modni fotograf Miša Obradović u klubu “Krug“ pod nazivom “Male Shadow“.

Na jesenjoj nedelji mode predstavljene su i revije studenata i diplomaca FPU-a, Akademije lepih umetnosti, Akademije del Lušo i Mod’ art international Beograd, a u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića organizovan je program „Modne vinjete“.

Održan je i naučni skup na kome je poseban gost bio Stegan Sigel direktor „Not Just a Label“ portala.

Povezana vest:  Crkva u obliku ženske cipele privlači turiste na Tajvanu

Organizator Nedelje mode je modni studio “Klik“, a pokrovitelj je Skupština grada Beograda.