32_BFW

Završava se 32. Beogradska nedelja mode

Beogradska nedelja mode, 32. po redu, zatvara se večeras revijom Ive Stefanović u Narodnoj biblioteci Srbije.

Svi ljubitelji mode su od 26. oktobra bili u prilici da vide najnovije kolekcije kako domaćih tako i dizajnera iz regiona.

Beogradska nedelja mode otvorena je projektom “Zona 45“ u okviru kog su se beogradskoj publici predstavili dizajneri iz regiona.

Povezana vest:  NIVEA CELLULAR 3-u-1 Cushion za negu lica hidrira i neguje kožu, a tenu daje mladolik izgled i blistavi sjaj

Takođe na jesenjoj nedelji mode svoje nove kolekcije prikazali su Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Ljuba Sikimić, Jelena Stefanović.

Održane su i brojne revije novih dizajnera koji su predstavili svoje radove, a među njima su bili – Marta Miljanić, Tamara Paunović, Julija Đerković.

Svim ljubiteljima mode predstavljene su i sestre Jelena i Svetlana Proković kroz video izložbu koja je svojevrstan osvrt na njihov rad dug dve decenije. Izložba je bila otvorena u „Galeriji 12“ kao najava za njihovu reviju „XX“ planiranu da se održi nakon Nedelje mode.

Povezana vest:  Maggi nudle - ukusan obrok bez kuvanja za 3 minuta

Takođe svoju samostalnu izložbu u okviru BFW imao je i poznati modni fotograf Miša Obradović u klubu “Krug“ pod nazivom “Male Shadow“.

Na jesenjoj nedelji mode predstavljene su i revije studenata i diplomaca FPU-a, Akademije lepih umetnosti, Akademije del Lušo i Mod’ art international Beograd, a u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića organizovan je program „Modne vinjete“.

Održan je i naučni skup na kome je poseban gost bio Stegan Sigel direktor „Not Just a Label“ portala.

Povezana vest:  Na police stiže ograničena serija Argete Exclusive – Dvorac Zemono

Organizator Nedelje mode je modni studio “Klik“, a pokrovitelj je Skupština grada Beograda.