stari-grobovi-korice

Novi roman Tonija Parsonsa, od 9. jula u prodaji

Jedan od najpopularnijih pisaca današnjice dokazao je da za njegovo pero prepreke ne postoje kada je iz emotivnih literarnih voda uplovio u one uzburkanije, predstavljajući svetu novog junaka kriminalističkog žanra. Još jedan vrhunski triler sa detektivom Maksom Vulfom iz Odseka za ubistva londonske policijske stanice u glavnoj ulozi u prodaji će se pojaviti u četvrtak 9. jula. 2015. godine.

Čak i najsrećnije porodice imaju mračne tajne zbog kojih bi neko bio u stanju da ubije…
Prvog dana nove godine članovi imućne porodice ubijeni su u bogataškom, dobro čuvanom naselju na severu Londona, a njihovo najmlađe dete je oteto.
Oružje ubistva, pištolj kojim se stoka omamljuje pre klanja, odvodi detektiva Maksa Vulfa u prašnjavi ugao Crnog muzeja Skotland Jarda posvećen ubici koji je još pre trideset godina prozvan Klaničar.
No, Klaničar je odrobijao svoje, sada je star i umire. Da li se zaista vratio u igru?
I da li je ubistvo ove srećne porodice bilo besmisleni izliv gneva, izopačena počast imitatora ili naručeni zločin smišljen da okrivi samrtnika?
Maks zna samo da mora pronaći nestalo dete i zaustaviti ubicu pre nego što uništi još jednu nedužnu porodicu – ili dok ne nađe put do vrata njegovog doma…

Povezana vest:  Svetska premijera poslednjeg dela Stevana Mokranjca

Roman „Stari grobovi“ može da stane rame uz rame sa najboljim ostvarenjima ovog žanra nastalim tokom poslednje decenije. Sadržajna priča, upečatljivi likovi, ciničan humor i žestok zaplet garantuju uzbuđenje do poslednje stranice. Toni Parsons ima talenat da uoči detalje. Ovo je spektakularna, napeta, živopisna, brza i autentična knjiga. Prvim trilerom „Jedan po jedan“ bestseler pisac Toni Parsons pridobio je i novu čitalačku publiku i stvorio serijskog junaka poput Džeka Ričera (Li Čajld) i Filipa Marloa (Rejmond Čendler).
Autor neponovljivih porodičnih priča, ispunjenih melanholijom i svim gorkim i slatkim ukusima života, iznenadio je čitalačku publiku kada je rešio da okrene novi list i zađe u sferu eksplozivnih krimića. Ovim delom Toni Parsons je dokazao da za njegovo pero prepreke ne postoje.
Parsons će o detektivu Vulfu napisati još knjiga, a treći roman iz ovog serijala u izdanju Lagune pojaviće se 2016. godine.

Povezana vest:  "Tito i drugovi" Jožeta Pirjeveca u izdanju "Lagune"

Toni Parsons je rođen u činovničkoj porodici u londonskom Ist Endu. Sa 20 godina se zaposlio u fabrici za proizvodnju džina. Potom je postao muzički novinar i pratio je eksploziju panka i novog talasa. Oženio se koleginicom, a kada su se razveli, dodeljeno mu je starateljstvo nad njihovim četvorogodišnjim sinom. Tokom sedamdesetih bio je muzički kritičar u NME, jednom od najuticajnijih muzičkih listova u Britaniji. Osamdesetih je dobijao nagrade za svoj novinarski rad u listovima GQ i Elle. Devedesetih je postao jedan od najpoznatijih televizijskih komentatora u emisiji Late Review na BBC-ju. Njegov prvi roman Čovek i dečak u Engleskoj je doživeo ogroman uspeh i samo za prva dva meseca prodat je u tiražu od 750.000 primeraka.

Povezana vest:  Muški hor ’Optina pustinja’ iz Sankt Peterburga sutra na 48. BEMUS-u

Roman „Stari grobovi“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, preko onlajn knjižare www.delfi.rs i sajta www.laguna.rs od četvrtka, 9. jula.