Dogvil u Novom Sadu 2

Scensko-muzički spektakl „Dogvil“ u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Dramski i muzički spektakl reditelja Kokana Mladenovića i kompozitora Marka Grubića „Dogvil“ nastavlja seriju gostovanja učešćem na letnjim festivalima u regionu.
Za 8. avgust zakazano je izvođenje na Međunarodnom festivalu savremenog pozorišta „Zadar snova“ u Hrvatskoj, a sledi gostovanje u Crnoj Gori, gde će „Dogvil“ 10. avgusta zatvoriti Budva grad teatar.
Početkom ovog meseca predstava je nagrađena na međunarodnom ambijentalnom festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima (Vojvodina).
Od premijere decembra prošle godine u Mikser hausu „Dogvil“ je imao 26 izvođenja i obišao Novi Sad, Inđiju Kragujevac, Paraćin, Kruševac…
„Dogvil“ je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa video snimcima.
Adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira uradio je Mladenović, a muziku Grubića izvodi uživo grupa „Vrooom“ u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni) i Grubić (bas, loopovi).
Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge Milica Majstorović i Tamara Aleksić.
Koproducenti predstave su Mikser, SKC Novi Sad i Grubić (Fast Forward). Projekat je podržao Sokoj.

Povezana vest:  Upoznajte subotičke festivale – prvi deo