mamma mia

Pozorište i producent: „Mama mia“ u skladu sa tekstom

Pozorište na Terazijama i vlasnik licence i koproducent mjuzikla „Mama mia!“ saopštili su večeras da se ta predstava u Pozorištu na Terazijama sve vreme igra konzistentno, u skladu sa odobrenim prevodom teksta od strane vlasnika prava.
Predstava se, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, izvodi i prema koprodukcijskom ugovoru firme „Prospot d.o.o“ iz Radovljice.
U saopštenju, čiji su potpisnici Jurij Franko iz „Prospot d.o.o“, vlasnik licence i koproducent predstave, i direktor Pozorišta na Terazijama, koproducent Aleksandar Đaja, još piše da je ono izdato u cilju istinitog informisanja javnosti i mnogobrojne publike, a s obzirom na različite informacije i komentare koji se pojavljuju u medijima u vezi sa izvođenjem mjuzikla.
Reditelj predstave „Mama mia“ Jug Radivojević je povodom pritužbe Gej lezbejskog info centra rekao u sredu da se glumci u komadu drže originalnog teksta i da izgovaraju sve što u njemu piše.
Gej lezbejski info centar podneo je u sredu pritužbu poverenici za zaštitu ravnopravnosti protiv Pozorišta na Terazijama zbog homofobične cenzure u predstavi.
Pozorište na Terazijama i Jug Radivojević su, kako se navodi u pritužbi, iz svetski poznatog mjuzikla izbacili gej elemente kojih ima u originalnom scenariju. Kako još navode, ovo prekrajanje scenarija ne bi bilo toliko problematično, da Radivojević nije režirao i slovenačku verziju mjuzikla u kojoj nisu izbačeni gej elementi.

Povezana vest:  Šest romana u finalu za NIN-ovu nagradu