BDW_2010Od sutra Beogradska nedelja dizajna

Ovogodišnja, jubilarna 5. Beogradska nedelja dizajna (BDW) biće svečano otvorena u ponedeljak u Galeriji Narodne banke Srbije modnom revijom domaćih dizajnera i dokumentarnim filmom Miodraga Ilića o prošlogodišnjoj manifestaciji. Ovogodišnji BDW, koji će trajati do 5. juna, biće sastavljen iz nekoliko programskih celina, od kojih je najznačajnija i najvažnija trodnevna kreativna i biznis-edukativna konferencija „Pamet na kvadrat“ (Smart2) koja će biti održana u Ateljeu 212. Predavači Konferencije će biti svetska imena iz sveta dizajna koji dolaze iz Danske, Španije, Švedske, Nemačke, Italije, Turske, Izraela, Holandije, Austrije, Velike Britanije, Slovenije…

Povezana vest:  Novi roman Paola Koelja ekskluzivno u izdanju Lagune

Konferencija „Pamet na kvadrat“ ovogodišnje Beogradske nedelje dizajna našla se na prvoj poziciji liste najvažnijih globalnih dogadjaja u junu, po izboru sajta Fajnenšel tajmsa (Financial Times) i urednika Hester Vejzi (Hester Vaizey). Povodom Konferencije Beograd će ugostiti novinare i urednike više britanskih medija, kao što su Gardijan, Dejli telegraf, Fajnenšel tajms, Kriejtiv rivju …, italijanskog Abitare magazina, kao i predstavnike „Stilepark“ magazina iz Nemačke.

Povezana vest:  Bečka secesija u novom sjaju

U okviru programa „Dizajn leb“ (Design Lab), sutra, 1. i 2. juna biće organizovano nekoliko besplatnih radionica, namenjenih posetiocima različitih interesovanja i profila.

BDW organizuje promociju automobila smart fortwo, koji na najpametniji način rešava problem parkiranja u gradu, kao i izložbu sa konkursa „Oživi plastiku“, organizovanog u saradnji sa bankom Inteza.

Dodelom Beogradskog Gran prija za dizajn biće zatvorana ova manifestacija u klubu Tube.

Povezana vest:  Ljubica Beljanski-Ristić i Boris Goldovski dobitnici Nagrade za životno delo Mali princ Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici

Kompletan program Beogradske nedelje dizajna se može pogledati na sajtu www.belgradedesignweek.com, cena karata je 130 evra za sva tri dana Konferencije, a za studente 75 evra.