Thievery Corporation - Eric Hilton and Rob GarzaTiveri Korporejšn u ponedeljak u BelExpo centru

 

Poznati elektronski sastav iz Vašingtona Tiveri Korporejšn (Thievery Corporation) nastupiće u ponedeljak uveče u BelExpo centru. Američka grupa koju predvode Erik Hilton i Rob Garza, u Beogradu će nastupiti u punom koncertnom sastavu koji broji oko 20 muzičara.

Tiveri Korporejšn su 1996. godine objavili svoje prve singlove „Shaollin Sattelite“ i „2001 Spliff Odyssey“ za sopstvenu izdavačku kuću „ESL Music“.

Povezana vest:  Masimo Savić u subotu otvara Novobeogradsko leto

Veliki uspeh na svetskoj sceni ostvaruju već prvim albumom „Sounds from the Thievery Hi-Fi“, kojim su definisali žanr koji često nazivaju „nadnacionalnim zvukom“.

Tokom poslednje decenije Tieveri Korporejšn kontinuirano razvijaju svoj zvuk i šire uticaj kroz studijske albume  „The Mirror Conspiracy“, „The Richest Man In Babylon“ i „The Cosmic Game“.

Njihove popularne kompilacije „Babylon Rewound“, „The Outernational Sound“ i „Abductions and Reconstructions“, na kojima objedinjuju različite muzičke tradicije na jedan izrazito savremen način, uticale su na stvaralaštvo brojnih umetničkih pokreta širom sveta.

Povezana vest:  Finalisti pevaju najveće hitove Evrovizije, specijalni gosti romska grupa „Roma Sijam“!

Poslednji album „Radio Retaliation“ objavili su 2008. i smatraju ga svojim najviše međunarodno orijentisanim izdanjem koje „nosi poruke od Azije do Latinske Amerike“.

Pored atraktivnih koncerata, Tiveri Korporejšn su svetskoj javnosti poznati i po snažnom društvenom angažmanu i antiglobalističkom aktivizmu.

Muziku stvaraju u rodnom Vašingtonu, koji često u svojoj muzici nazivaju Vavilonom, a koji je oduvek imao snažnu nezavisnu scenu sa pank bendovima kao što su Bed brejns (Bad Brains), Majnor fret“(Minor Threat) ili Fugaži (Fugazi).

Povezana vest:  Nina Dobrev stala u odbranu Lane Del Rey

Poslednji put u Srbiji Tiveri Korporejšn je nastupio 2005. godine na Beogradskom sajmu zajedno sa grupom Fejtles (Faithless).