lena_pobednicaEUROSONG 2010

Lena Meyer – Landurt oduševljena pobedom

 

Evropski mediji analiziraju tek završeni Eurosong, a osim što traže krivce za neuspeh svojih predstavnika, svi listom pišu i o donedavno gotovo potpuno nepoznatoj devojci Leni Meyer -Landurt, koja je sinoć trijumfirala u Oslu pesmom „Satelite“.

Lena ima 19 godina i dolazi iz Hanovera, a do ovog Eurosonga svoje pevačko umeće pokazivala je tokom školskih priredbi. Kaže kako prijateljima nije rekla kada se prijavila za „Unser Star Für Oslo“, kako je ne bi zezali ukoliko odmah ispadne. Osim što je pohađala časova klavira i pevanja, ova se mlada Nemica bavila i plesom.

Povezana vest:  Leon snimio spot sa Mayom Berović (FOTO i VIDEO)

-Ovo je neverovatno, to je toliko velika stvar, a ja sam potpuno izvan sebe – ushićeno je izjavila Lena čija je pesma „Satelite“ i pre velike završnice u Oslu postala pravi hit u rodnoj Nemačkoj, a druga po redu pobeda te zemlje u istoriji održavanja Eurosonga oduševila je Lenine prijatelje i mnogobrojne fanove.

-Konačno smo uspeli! Posle gotovo 30 godina Eurosong se vratio u Nemačku – oduševljeno je izjavio poznati televizijski voditelj i zabavljač Stefan Raab. Naime, Nemačka je Eurosong osvojila davne 1982. godine s pesmom „A Little Peace“ 17-godišnje Nicole Seibert. Deutsche Welle piše i kako je Lena fanove osvojila mladenačkom energijom i prirodnim šarmom, a dokaz tome su i njeni debitantski singlovi koji su se plasirali u sam vrh top liste.

Povezana vest:  Prekretnica u karijeri Exitovog hedlajnera: Alok dobio rezidenturu u prestižnom klubu Hï Ibiza