Ricki_Herbert_selektor_novi_zelandSP JUŽNA AFRIKA

Selektor Novog Zelanda oduševljen najvećom pobedom u istoriji!

 

Srpski Orlovi pretrpeli su poraz, jedan od retkih od kada je Radomir Antić na klupi reprezentacije Srbije. U Austriji, u startnoj ekipi nije bilo Stankovića, Ivanovića i Krasića tako da je nacionalni tim Srbije delovao, po malo izgubljen na terenu a sve to 12 dana pred početak svetskog prvenstva.

Povezana vest:  Čović: Karadžic radi na talasu manipulacija

Ipak, u prijateljskom meču između Srbije i Novog Zelanda niko nije davao bilo kakve šanse timu sa ostrva a pogotovo da dođu do pobede. Ipak, desilo se čudo i fudbaleri Novog Zelanda su u subotu, u Klagenfurtu, pobedili Srbiju sa 1:0. Iako je u pitanju bila prijateljska utakmica, selektor Novog Zelanda Rikija Herberta je taj uspeh “vinuo u nebesa”.

Povezana vest:  Poletanović: Za sada je sve okej

Novi Zeland na FIFA rang listi zauzima 78, a Srbija 15. mesto. Bio je to duel dva učesnika prestojećeg SP, a za iznenađujući rezultat pobrinuo se napadač Novog Zelanda Šejn Smeltz u 23. minuti meča.

-Za nas je ovo fantastičan rezultat, najveća pobeda u istoriji naše reprezentacije! Veliki je uspeh kada pobedite selekciju koja je na ovako visokom nivou – rekao je selektor Novog Zelanda Riki Herbert.

Povezana vest:  Djukić: Olimpijakos ima veliki kvalitet, cenimo ga

Sve osim eliminacije Novog Zelanda već u grupi na Mundijalu bila bi senzacija. Novozelanđani će se takmičiti u Grupi F, u kojoj su još branioci titule svetskog prvaka Italija kao I selekcije Paragvaja i Slovačke.

-Verujem da smo pobedom protiv Srbije poslali određenu poruku! – rekao je Herbert.