Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Mančester siti sa 4:0, dok je Borusija Menhengladbah u Glazgovu s 2:0 trijumfovala protiv Seltika u utakmicama trećeg kola Grupe C Lige šampiona.

Barselona je do trijumfa pred oko 100.000 gledalaca na stadionu Kamp nou došla het-trikom najboljeg fudbalera sveta – Lionela Mesija.

Argentinac je katalonski klub do prednosti doveo u 17. minutu. Andres Inijesta petom je odložio loptu za Mesija, koji je prvo „lažnjakom“ izbacio iz igre golmana Klaudija Brava, te ga zaobišao i lagano loptu prosledio u mrežu.

Povezana vest:  Rus Savidi novi vlasnik PAOK-a

Mančester siti ima je dve dobre prilike do poluvremena da stigne do izjednačenja, ali se oba puta istakao golman Barselone Mark-Andre ter Štegen.

Početkom drugog poluvremena, odnosno u 53. minutu, Siti je ostao s igračem manje na terenu, pošto je srpski sudija Milorad Mažić isključio Brava koji je van šesnaesterca rukama odbranio udarac Luisa Suaresa.

Povezana vest:  Rašović ima punu podršku rukovodstva Partizana

Barselona je osam minuta kasnije iskoristila brojčanu prednost. Inijesta je još jednom proigrao Mesija koji je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca savladao Vilija Kabaljera, da bi u 69. isti igrač na asistenciju Luisa Suaresa, posle greške defanzivaca Sitija kompletirao het-trik.

Mažić je u 73. minutu pokazao još jedan crveni karton, a ovaj put dobio ga je defanzivac Barselone Žeremi Matje.

Končanač rezultat na Kamp nou postavio je Nejmar u 89. minutu. Brazilac je dva minuta ranije imao šansu da postigne gol iz jedanaesterca, ali je Kabaljero zaustavio njegov udarac.

Povezana vest:  Šalke pobedom protiv Herte do drugog mesta na tabeli

Borusija je bila znatno bolji rival u Glazgovu od Seltika, a do trijumfa je došla golovima Larsa Štinda u 57. minutu i Andrea Hana u 77.

Barselona u Grupi C posle trećeg kola zauzima prvo mesto s devet bodova, Mančester siti zauzima drugo mesto sa četiri, Borusija ima tri, a Seltik je poslednji, četvrti s jednim bodom.