gasperini

Gasperini: U Interu su trebali verovati u mene

Bivši trener milanskog Intera Đan Pijero Gasperini, koji je na klupi Nerazzurra na početku sezone trajao samo pet utakmica, smatra da je uprava kluba sa San Sira pogrešila kada ga je smenila.

Iako je Gasperinijev naslednik Klaudio Ranijeri startovao s dve pobede, usledila su dva vezana poraza pa su tako Nerazzurri trenutno na nezavidnoj 17. poziciji na tabeli italijanskog prvenstva, te su izgubili šest do devet službenih susreta u novoj sezoni.

Povezana vest:  Američki investitori razmatraju kupovinu Totenhema

-Trebali su verovati u mene, trebali su verovati i slediti moj put. Od trenutka kada su me krenuli pozvati da dođem na Interovu klupu trebali su biti uvereni u moje ideje i podupirati ih i braniti – rekao je Gasperini, bivši trener Đenove, za jednu italijansku televizijsku postaju.

Gasperini je poznat po svojoj formaciji 3-4-3 koju je njegovao i u Đenovi, ali nakon slabog starta u sezonu predsednik Intera Masimo Morati jasno mu je dao do znanja da favorizira povratak na konvencionalnu 4-4-2 formaciju.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kevin-Prins Boateng verovatno igra protiv Urugvaja

-Osećao sam da su moji i klupski fudbalski koncepti vrlo udaljeni. Šteta, bio sam uveren da s ovom ekipom mogu učiniti nešto dobro. Također, nisam očekivao neke poteškoće poput odlaska Eto’a. Ali najozbiljnije od svega bilo je isticanje da je odbrana s trojicom u liniji bila najveći problem i da će vraćanje u staru formaciju sve rešiti. To je bio nedostatak poštovanja prema meni.

Povezana vest:  Prijava protiv predsednika Olimpijakosa