Blato-znoj-i-suze

„Blato, znoj i suze“ Bera Grilsa u prodaji od četvrtka

Zanosna, dirljiva i ludo zabavna autobiografija najpoznatijeg svetskog avanturiste Bera Grilsa. Knjiga „Blato, znoj i suze“, u kojoj prvi put otvoreno priča o svom životu prepunom akcije, naći će se u prodaji od četvrtka, 6. avgusta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Ber Grils je čovek koji je oduvek tražio vrhunske izazove. Dok je odrastao na ostrvu Vajt, otac ga je u ranom uzrastu naučio da se penje i da jedri. Kao tinejdžer, nalazio je identitet i cilj kroz planinarenje i borilačke veštine, što je tog mladog pustolova dovelo do podnožja silnih Himalaja i jednog velemajstorskog kampa za trening u Japanu.
Po povratku kući, upustio se u ozloglašeno težak i surov kurs odabira za britanske specijalne snage kako bi se priključio 21. puku SAS-a. To će ga putovanje gurnuti do samih granica fizičke i psihičke izdržljivosti.
Zatim, u strašnoj padobranskoj nesreći u slobodnom padu u Africi, Ber je na tri mesta slomio kičmu. Bilo je neizvesno hoće li ikada ponovo prohodati. Međutim, nakon svega osamnaest meseci i prkoseći lekarskim očekivanjima, Ber je sa samo dvadeset tri godine postao jedan od najmlađih planinara koji su se ikada popeli na Everest.
Ali to je bio tek početak njegovih brojnih neobičnih avantura…
Poznat milionima koji mu se dive, Ber je preživeo tamo gde bi se malo ljudi usudilo da ode.

Povezana vest:  Nova Vulkan akcija – 3 knjige za 987 dinara!

Pustolovna TV serija Bera Grilsa koja se prikazuje u udarno vreme jedna je od najgledanijih emisija na svetu, s približno 1,2 milijarde gledalaca u više od sto osamdeset zemalja. Rođen je 7. juna 1974. kao Edvard Majkl Grils, ali je poznat po nadimku Ber (medved). Rođen je u Bembridžu na ostrvu Vajt gde je i odrastao. Ber je autor petnaest knjiga a, kao nekadašnji pripadnik Britanskih specijalnih snaga, imenovan je za počasnog komandira-poručnika u Kraljevskoj ratnoj mornarici. I dalje predvodi ekspedicije u najnegostoljubivije krajeve sveta, a te misije su sakupile preko milion i po funti dobrotvorne pomoći za decu. Godine 2009. Ber je, kao najmlađi glavni starešina svih vremena, došao na čelo Izviđačkog saveza Velike Britanije, gde predstavlja zaštitno lice za dvadeset osam miliona izviđača širom Zemljine kugle. Živi sa ženom Šarom i tri sina, Džesijem, Marmađukom i Haklberijem, na holandskoj deregliji u Londonu i na jednom zabačenom ostrvcetu kraj obale Velsa. Za dodatne informacije o Beru Grilsu i njegovim knjigama posetitewww.beargrylls.com.

Povezana vest:  Manifestacija „Leto na Gardošu” startuje u ponedeljak