madlenijanum

Premijera predstave Doručak kod Tifanija u Madlenianumu

Predstava „Doručak kod Tifanija“ u dramatizaciji Milene Bogavac po romanu Trumana Kapota i u režiji Ane Radivojević Zdravković, premijerno će biti izvedena 26. marta na Velikoj sceni Opere teatra „Madlenianum“, najavljeno je danas u tom teatru.

Rediteljka Ana Radivojević Zdravković rekla je na konferenciji za novinare da je rad na predstavi „Doručak kod Tifanija“ u ovom teatru počeo 3. februara, a da ulogu glavne junakinje, Holi Golajtli tumači Dubravka Mijatović, dok njenog partnera, Freda igra Marinko Madžgalj.

Povezana vest:  Noć muzeja X – jubilej koji je ispunio očekivanja

Prema njenim rečima, to je romantična ljubavna priča između neodoljive devojke koja iz američke provincije dolazi u NJujork sa željom da promeni svoj život, i šarmantnog mladog pisca.

-Igrali smo na formu metadrame i pokušali da ispričamo priču u priči. Te dve priče završavaju se drugačije. Publika, zapravo, sama odlučuje koja je iluzija, a koja stvarnost. Na taj način publika sama bira i kraj – rekla je ona.

Rediteljka je dodala da se ekipa predstave bavila dramatizacijom Kapotovog romana, ali da to ne znači da su se se pretvarali kako film ne postoji.

Povezana vest:  Zbirka priča koja se čita i kao roman - "Ne lažem, Tita mi" Feride Duraković u prodaji od 20. jula

-Proučavali smo ih uporedo: knjigu i film, u želji da otkrijemo dramaturske mehanizme kojima se scenarista rukovodio prilikom adaptacije romana – rekla je ona.

U predstavi će igrati i Mihailo Lađevac, Nenad Ćirić, Btanislav Zeremski, Milica Janketić, Ana Simić, Srboljub Milin, Zinaida Dedakin, Ivana Antonijević.

Muziku za predstavu radi Aleksandra Kovač, a kao njen gost i saradnik nastupiće i glumica Mina Lazarević.

Kostime za predstavu koji su inspirisani filmom i šezdesetim godina prošlog veka, radiće kreatorka Dragana Ognjenović.

Povezana vest:  Knjige za najmlađe „Uđi u farmu" i „Uđi u cirkus" u prodaji

Dramatizaciju komada radila je Milena Bogavac koja je istakla da se predstava oslanja na roman Trumana Kapota i na sam film, ali da je cilj bio da se u predstavu unese i neki drugačiji momenat, svojstven pozorištu.

Po čuvenom romanu „Doručak kod Tifanija“, pre 50 godina je snimljen istoimeni kultni film sa Odri Hepbern u glavnoj ulozi, a ova romantična ljubavna priča ne prestaje da intrigira milione gledalaca i čitalaca širom sveta.