lekcije iz poezije

Nova knjiga u izdanju Kreativnog centra: LEKCIJE IZ POEZIJE  ZA DECU NEMIRNOG DUHA

Kako se piše pesma?

Zašto pesnik mora da nauči da posmatra svet oko sebe?

Da li se pesnik rađa ili se stvara?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja u vezi sa pisanjem daje poznati španski pesnik i profesor španske književnosti Luis Garsija Montero. Predavanja ovog profesora puna su duha i prefinjene lirike i nimalo ne liče na stroge lekcije iz udžbenika. Namenjena su mladim čitaocima radoznalog duha, koji tragaju za poezijom u svetu koji nas okružuje.

Povezana vest:  "Noći u Rodanteu" Nikolasa Sparksa u prodaji od 23. maja

Lekcije iz poezije na odličan i originalan način uvode decu u svet poezije, a čitava knjiga napisana je posebno za decu i sadrži primere iz stvarnog života.

Poglavlja su povezana i jednostavno objašnjena, bliska deci i njihovom pogledu na svet, tako da na najbolji način mogu da shvate šta je poezija, kako se ona čita, kako se piše…

Povezana vest:  Nastavak bestselera "P. S. Volim te" - roman "Postskriptum" u prodaji od 26. septembra

U knjizi postoje i različite pesme, pomoću kojih deca mogu da eksperimentišu, da pokušaju da sami napišu svoju pesmu i na kraju – da uživaju u poeziji.

O autoru

Luis Garsija Montero (1958, Granada, Španija), poznati španski pesnik i profesor španske književnosti na Univerzitetu u Granadi, objavio je više od dvadeset pet zbirki pesama i nekoliko knjiga eseja. Dobitnik je najvažnijih španskih nagrada za poeziju, među kojima su i Nacionalna nagrada za književnost (1994) i Nacionalna nagrada kritike (2003).

Povezana vest:  Roman nagrađen Bukerom i novi Knausgor u izdanju Booke

Smatra se jednim od najprestižnijih i najčitanijih španskih pesnika. Njegova poezija, kojom pokušava da istraži svakodnevicu, pripada tokovima savremene španske lirike i namenjena je čitaocima, a ne pesnicima.

Ilustrovali Maja Veselinović i Dušan Pavlić

Sa španskog prevele Jelena Bašević i Bojana Laketić

Kreativni centar 2010