pozoriste-na-terazijama

Pozorište na Terazijama: Neće biti pemijere „Koštane“

Pozorište na Terazijama saopštilo je danas da se nisu stekli uslovi za premijerno prikazivanje najavljenog mjuzikla „Koštana“ Borisava Stankovića, u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića.
Nakon skoro godinu dana od početka usmenih dogovora o realizaciji tog projekta sa rediteljem Mladenovićem, iz pozorista sa žaljenjem konstatuju da nisu ispoštovana oba dogovorena roka (15. jun, pa zatim produženi, do kraja jula) za predaju adaptacije (libreta), kao i tekstova songova za predstavu.
Kako je objašnjeno, njihovim usvajanjem od strane Uprave pozorišta bio bi stvoren preduslov za raspisivanje muzike i rada na orkestraciji, odnosno, pristupilo bi se sklapanju autorskih ugovora i utvrđivanju svih međusobnih profesionalnih obaveza.
-To očigledno ukazuje na činjenicu da mjuzikl „Koštana“ ne može biti realizovan u ovoj kalendarskoj godini, čime bi došao u pitanje i naš pristup namenskim sredstvima iz budžeta Skupštine grada za programsku delatnost Pozorišta u nastupajućem periodu – dodaje se u saopštenju.
Dobro je poznata činjenica da je za pripremu domaćeg premijernog mjuzikla potrebno daleko više vremena, nego za realizaciju licencnog stranog, ukazuje se u saopštenju.
Pozorište na Terazijama će pripremiti novi naslov iz svog okvirnog repertoara za ovu godinu, a u pitanju će biti poznati brodvejski mjuzikl i javnost blagovremeno obaveštena.
-Kako smo ubeđeni da je jedini razlog ovog kašnjenja u predaji adaptacije (libreta) i tekstova songova za mjuzikl ‘Koštana’ Mladenovića i njegova trenutna prezauzetost, spremni smo da razgovore o realizaciji ovog mjuzikla nastavimo odmah početkom naredne kalendarske godine – poručili su iz Pozorišta na Terazijama.

Povezana vest:  „Samo treba pitati“ Vejna Bejkera u prodaji