gostovanje Dejana Savica u Italiji

Dejan Savić gostovao u Italiji

Dirigent Dejan Savić, v.d. upravnika Narodnog pozorišta, boravio je tokom avgusta u Italiji gde je, kao gost proslavljene Milanske skale, prisustvovao je izvođenju istorijske predstave Rosinijevog „Seviljskog berberina“.
Kako je saopšteno iz Narodnog pozorišta, ova predstava u istoj režiji, dekoru i kostimima Žan Pjer Ponela traje na ovoj, jednoj od najslavnijih operskih scena na svetu, duže od 40 godina.
Pod upravom maestra Masima Zanetija, pored polaznika operske akademije Milanske skale, nastupila su i dvojica svetskih operskih velikana, bariton Leo Nuči u ulozi Figara i bas Ruđero Raimondi kao Don Bazilio.
Maestro Savić je nakon predstave, sa ovim italijanskim umetnicima, razgovarao o mogućnostima da se oni u narednom periodu, prvi put, pojave i pred beogradskom publikom, navodi se u saopštenju.
Nakon posete Milanskoj skali, Dejan Savić je sa istim Rosinijevim remek delom, nastupio u čuvenom pozorištu Ariston u Sanremu.
Pred punom dvoranom ovog poznatog teatra, uz već renomirane soliste mlađe generacije (Elena Bakanova kao Rozina, Gabrijele Nani u ulozi Figara i drugi), uz hor Kvadrivijum i orkestar „Simone Bokanegra“ iz Đenove, naš dirigent je ostvario vrhunsku predstavu i doživeo ovacije na otvorenoj sceni.
Sa umetničkim i administrativnim rukovodstvom Operskog teatra ?Karlo Feliče? u Đenovi i Teatra Ariston u Sanremu, Savić je razgovarao o mogućnostima saradnje, prevashodno o gostovanju operskih i baletskih predstava Narodnog pozorišta u Beogradu na ovim dvema uglednim italijanskim scenama.

Povezana vest:  „Prvi dan proleća“ Nensi Taker u prodaji