dk4

Novi naslovi svetskih klasika u dvojezičnom izdanju od ponedeljka u prodaji

Deset najpopularnijih knjiga među mladima, na engleskom i srpskom jeziku, naći će se u prodaji u ilustrovanom Laguninom izdanju u tvrdom povezu.

Serijal „Svetski klasici u dvojezičnom izdanju“ predstavlja savršenu metodu za učenje engleskog jezika i namenjen je pre svega školarcima, ali i svima koji uče engleski jezik.

Dvojezične knjige dozvoljavaju da uživate u književnosti i onda kad vaše jezičke sposobnosti nisu dovoljne da čitate dela u originalu. Knjige možete čitati na srpskom i engleskom jeziku i upoređivati.
Pet novih naslova iz ovog serijala naći će se u prodaji od ponedeljka, 31. avgusta.
20.000 milja pod morem – 20,000 Leagues under the Sea
Žil Vern je pisao avanturističke romane s naučnim elementima, u kojima je stvarao naučnofantastične priče. Iznenađujući su njegovi opisi morskih stvorenja i izumi koji još nisu postojali ili koje je unapredio svojom maštom (npr. električna podmornica i ronilačka odela).
Oliver Tvist – Oliver Twist
Dikensovo siromašno detinjstvo inspirisaće njegova najbolja dela („Oliver Tvist“, „Dejvid Koperfild“, „Zla vremena“), koja su imala snažnu društvenu i kritičku notu.

Povezana vest:  "Slučaj Vinča" Gorana Milašinovića u prodaji od 15. juna

Pustolovine Toma Sojera – The Adventures of Tom Sawyer
Uspomene na detinjstvo i mladost bile su glavna inspiracija Marka Tvena za roman „Pustolovine Toma Sojera“, čija se radnja odvija u seocetu na obali Misisipija, na jugu SAD, gde je u to doba još postojalo ropstvo.

Tajanstveno ostrvo – The Mysterious Island
Osim što je u svoje romane uključivao najnovija naučna dostignuća, Vern je i nagovestio mnoga druga, kao što su putovanja svemirom i pod vodom.
Ovde kroz junaka Sajrusa pokazuje koliki je značaj nauke u našem životu.
Robinson Kruso – Robinson Crusoe
Prvi roman Defoa, objavljen 1719. kad je piscu bilo gotovo šezdeset godina. U ovoj knjizi pisac prikazuje kako su ljudi uz trud, strpljenje i dovitljivost mogu da savladaju razne poteškoće, a u isto vreme pokazuje nam i da treba da komuniciramo s ljudima i budemo deo društva.

Povezana vest:  „Street Smart“ poziva na umetničko praznično druženje „Urban Christmas (M)Art“ – prvi novogodišnji street art market

Sada svih deset edukativnih knjiga iz serijala „Svetski klasici u dvojezičnom izdanju“ od ponedeljka, 31. avgusta, možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtuwww.laguna.rs.