book-talk

Regionalna književna konferencija „Book Talk 2015“ od 3. do 5. septembra u Novom Sadu

U organizaciji Color Press Grupe u Novom Sadu će se od 3. do 5. septembra održati prva regionalna književna konferencija pod nazivom „Book Talk 2015“. Na konferenciji koja okuplja pisce, prevodioce, izdavače i čitaoce iz celog regiona učestvovaće i Laguna kao najveća izdavačka kuća u regionu.

-Ovo je do sada najveće takvo okupljanje pisaca i izdavača iz celog regiona u Novom Sadu. Konferenciju organizujemo uz pomoć Grada i Pokrajine i mogu sa zadovoljstvom da kažem da su i Novi Sad i Vojvodina, iako je reč o prvoj takvoj konferenciji, prepoznali značaj ovakvog okupljanja pisaca! ’Država kao (ne)prijatelj knjige’, ’Da li su naše sene uplašile gospodu ili su samo lutale po dvoru’, ’Kada je opravdano zabraniti knjigu’, ’Književne nagrade i književne nepravde’, ’Ima li književnosti bez političkog stava’… samo su neki od naslova panela koji će obrađivati najaktuelnije teme i oblasti književnosti i izdavaštva u region – kaže Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Povezana vest:  Barbari Kingsolver nagrada Orindž

U petak, 4. septembra, u panelu koji otvara konferenciju „Država kao (ne)prijatelj knjige“ pored Dejana Papića, direktora i vlasnika izdavačke kuće Laguna, govoriće i Damir Uzunović, Marko Despotović, Zoran Kolundžija, Veran Matić, Jelena Trivan i Mirana Likar Bajželj. Doprinos konferenciji daće i Lagunini pisci Oto Oltvanji, Dejan Stojiljković, Vule Žurić, Žarko Jokanović, Mirjana Đurđević, Svetislav Basara, Vladimir Kecmanović, Marko Vidojković, Branko Rosić, Goran Samardžić i Luka Mičeta.

Povezana vest:  Knjiga "Da!", vodič za životni optimizam

Konferencija se događa na više različitih lokacija u Novom Sadu i na Fruškoj gori: Andrevlje (smeštaj učesnika), Galerija Matice Srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, dvorac Eđšeg, Vinarija Deurić…

Prvu Regionalnu književnu konferenciju „Book Talk 2015“ podržavaju i sufinansiraju Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Gradska uprava za kulturu i javno informisanje Grada Novog Sada.