Milica Zugic

Mlada violinistkinja Milica Žugić otvara jesenji deo ciklusa najboljih studenata FMU-a

Posle izuzetno uspešnog početka nove sezone ciklusa koncerata pod nazivom „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“, koji u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Guarneriusa, a pod pokroviteljstvom kompanije Nelt, promoviše najbolje studente ovog fakulteta. Jesenji ciklus se otvara koncertom koji će se održati u utorak, 22. septembra 2015. godine
(20 časova). Publici Centra lepih umetnosti Guarnerius će se predstaviti MILICA ŽUGIĆ, mlada violinistkinja, jedna od najuspešnijih studenata u svojoj generaciji, uz klavirsku pratnju Gordane Marjanović.

Na programu su kompozicije Paganinija, Mocarta i Prokofijeva.

Ulaz na koncert je slobodan.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za Portalibrisov konkurs za prvi roman

Ciklus koncerata FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU je pokrenut 2012. godine, sa idejom da predstavi i promoviše mlade umetnike, studente osnovnih, master i doktorskih studija fakulteta, koji su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i postižu velike uspehe na domaćoj i inostranoj koncertnoj sceni. Putem ovog ciklusa koncerata upoznaćemo izuzetne mlade umetnika, čije dosadašnje biografije najavljuju velike karijere.

Violinistkinja MILICA ŽUGIĆ je rođena 1995. godine u Podgorici. Muzičko obrazovanje je počela sa pet godina u Školi za muzičke talente “Andre Navara“ u klasi profesorke Vesne Milojević u Podgorici. Preseljenjem porodice u Beograd nastavila je muzičko obrazovanje u Nižoj i Srednjoj muzičkoj školi “Kosta Manojlović“ u Zemunu. 2011. je upisala FMU u klasi prof. Maje Jokanović . Sada je na četvrtoj godini ovog fakulteta. Dobitnik nagrade iz fonda Miodrag Macić Mišo, najboljem studentu na studijskom programu za gudačke instrumente, koji je na drugoj godini studija postigao najbolji uspeh iz glavnog predmeta. Član je Omladinske filharmonije „Borislav Pašćan“ gde je bila i koncert majstor. Član je i kamernog sastava „Taurunum“ i „Lola klasik“. Iskustvo orkestarskog muziciranja sticala je i kao član Akademskog orkestra, CEI Youth Orchestra 2010. i učešćem na Toppenkurset u Norveškoj 2012. godine. Kao solista nastupala je sa Omladinskom filharmonijom „Borislav Pašćan“ i Umetničkim ansamblom Vojske Srbije.

Povezana vest:  Insajderski pogled na sedamdesete i osamdesete godine u Holivudu - "U poteri za svetlom" Olivera Stouna

Pijanistkinja GORDANA MARJANOVIĆ, diplomirala je u klasi prof.E.Timakina na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof.J.Muraija. Dobitnica je nagrada na medjunarodnim takmičenjima u Senigaliji (Italija) i Bordou (Francuska). Nastupala je kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Radio Bremena (Nemačka), Beogradskim gudackim orkestrom „Dusan Skovran“. Posebno su zapažena njena izvodjenja muzike Ljubice Marić u Amsterdamu. Snimila CD za kuću „Emergo Classics Nederland“. Bila je angažovana kao profesor klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Sada deluje kao samostalni umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Povezana vest:  Ako volite "Agi i Emu" volećete i "Priče o skoro svemu"