Napoli Lazio

Napoli deklasirao Lacio, pobeda Fiorentine

Fudbaleri Napolija savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Lacija sa 5:0, u poslednjoj utakmici 4. kola italijanske Serije A.
Napolitanci su deklasirali Rimljane i na efektan način ostvarili prvu pobedu ove sezone. Uspeh je najavljen sa dva gola u prvom poluvremenu, domaćin nije popuštao ni u nastavku i na kraju sa još tri pogotka potvrdio ubedljiv trijumf.
Lacio je pretrpeo drugi poraz, a u njegovom timu srpski defanzivac Dušan Basta odigrao je ceo meč, Sergej Milinković-Savić drugo poluvreme, a napadač Filip Đorđević ušao je u igru u 74. minutu.
Ranije večeras Fiorentina je u gostima savladala novajliju Karpi sa 1:0, a pobedi za treće mesto na tabeli doprineo je i srpski defanzivac Nenad Tomović, koji je odigrao celu utakmicu.
Fudbaleri Rome igrali su danas na domaćem terenu protiv ekipe Sasuola nerešeno 2:2, dok je Juventus kao gost slavio protiv Đenove (2:0), u utakmicama 4. kola italijanske Serije A.
Rimljani su jedva iščupali bod i uz mnogo sreće izbegli poraz jer je Sasuolo dva puta bio u vođstvu. Domaćin je izjednačio golom Totija iz ofsajda, kasnije je gost ponovo poveo, a nakon novog izjednačenja Sasuolu je poništen, čini se, regularan pogodak.
Šampion Juventus takođe je imao pomoć sudija pošto mu je u Đenovi dosuđen sporan penal za konačnu pobedu, prvu ove sezone.
Ranije danas Inter je slavio na gostovanju Kjevu (1:0) i ostao lider na tabeli, jedini s maksimalnim učinkom.
Napoli – Lacio 5:0 (Iguain 14, 59, Alan 35, Insinje 48, Gabjadini 79)
Karpi – Fiorentina 0:1 (Babakar 35)
Odigrano ranije danas:
Kjevo – Inter 0:1 (Ikardi 42)
Atalanta – Verona 1:1 (Morales 89 – Pisano 90+7)
Bolonja – Frozinone 1:0 (Munije 27)
Đenova – Juventus 0:2 (Lamana 37. autogol, Pogba 60. penal)
Roma – Sasuolo 2:2 (Salah 49, Toti 36 – Defrel 22, Politano 45)
Torino – Sampdorija 2:0 (Kvaljarela 18, 24)
Odigrano u subotu: Milan – Palermo 3:2, Udineze – Empoli 1:2.
Tabela: Inter 12 bodova, Torino 10, Fiorentina 9, Roma i Sasuolo po 8, Kjevo, Sampdorija i Palermo po 7, Milan i Lacio po 6, itd.

Povezana vest:  Alesandre Pato pauzira tri nedelje zbog povrede

PHOTO: Maurizio Lagana/Getty Images Sport