Milos Stojisavljevic Knjaz Milos

POTPISAN MEMORANDUM O REKONSTRUKCIJI PAVILJONA KNJAZ MILOS

Kompanija Knjaz Miloš potpisala je danas sa Opštinom Aranđelovac i Specijalnom bolnicom „Bukovička banja“, memorandum o rekonstrukciji paviljona Knjaz Miloš.
Vrednost radova na rekonstrukciji Paviljona, koji će trajati do jula 2016. godine, iznosi 20 miliona dinara. Za zdanje podignuto na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji, koje predstavlja zajednički simbol kompanije i grada Aranđelovca, sredstva su izdvojili kompanija Knjaz Miloš, Opština Aranđelovac, Specijalna bolnica „Bukovička banja“ i Vlada Kraljevine Norveške.
„Početkom godine Knjaz Miloš je promenio vlasnika i sada posluje u okviru kompanije „Moji brendovi“. Novi vlasnici i zaposleni u Knjazu ulažu sredstva i znanje u razvoj fabrike, naše brendove, svakodnevno šire tržište van granica Srbije ali niko od nas ne zaboravlja odakle smo i gde je naša fabrika. Zato je ulaganje u lokalnu zajednicu, u Aranđelovac, strateško opredeljenje Knjaza u narednom periodu. Ponosan sam na Knjaz koji je u prvoj godini poslovanja, nakon promene vlasnika, odlučio da je vreme da Paviljon Knjaz Miloš zasluženo bude obnovljen kao čuvar istorije Aranđelovca i naše kompanije“, izjavio je Miloš Stojisavljević, generalni direktor kompanije Knjaz Miloš.
U ime Opštine Aranđelovac ugovor je potpisao predsednik, Bojan Radović i tim povodom je izjavio: „Želeo bih da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji projekta za koji su obezbeđena sredstva u saradnji Opštine Aranđelovac, kompanije „Knjaz Miloš“, specijalne bolnice „Bukovička banja“ i Vlade Kraljevine Norveške. Kao lokalna vlast zalažemo se za očuvanje i povratak pravilnom i poštovanja vrednom odnosu prema kulturnim i istorijskim vrednostima, a paviljon Knjaza Miloša svakako jeste jedan od njih.“
Paviljon Knjaz Miloš, podignut je 1907. godine, na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji, a ujedno je bio i prva fabrika za flaširanje mineralne vode u našoj zemlji, zbog čega njegova restauracija predstavlja izuzetno značajan projekat za kompaniju Knjaz Miloš.

Povezana vest:  Beč: Biblioteka u telefonskoj govornici