Zelim

Od srede u prodaji roman „Želim“ Gradimira Stojkovića

Skoro deceniju od poslednjeg objavljivanja izdavačka kuća Laguna novim naraštajima ponovo donosi roman za mlade Gradimira Stojkovića. „Želim“ je duhovita priča o trinaestogodišnjem Željku kome se javljaju nevidljivi svemirci i koriste ga za svoj eksperiment.

Svemirci su odabrali Željka i odlučili da ispune svaku njegovu želju. I on uživa u svojoj moći… Ima pravo na jednu želju dnevno: jednom je nestala škola, drugom prilikom ga svi slušaju. Ali šta kad se u Tanju, osim njega, zaljubi i njegov najbolji drug? Da li je rešenje da svako dobije svoju Tanju? Ili da svi zaborave na nju? Ili… Uh, sve može da bude taaako zamršeno! Eksperiment se bliži kraju i Željko ima pravo na još jednu želju…

Povezana vest:  "Plavi čuperak" za roman "Sara i januar za dve devojčice" Zorana Penevskog

U sjajnoj priči Gradimira Stojkovića, jednog od najvoljenijih pisaca za decu i mlade, uživaće svi, a naročito stariji osnovci koji se prvi put zaljubljuju. Ovaj briljantan roman će nas podsetiti da je lako želeti, ali i da je to jedna ozbiljna veština!

Gradimir Stojković je autor legendarnog serijala o Hajduku za koji je dobio brojne književne nagrade, između ostalih i Povelju Zmajevih dečjih igara za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu, bezgraničnu odanost svetu detinjstva i najplemenitijim ljudskim težnjama. Najčitaniji je prozni pisac za decu i mlade u poslednjih dvadeset godina na prostorima negdašnje Jugoslavije, zajednice SCG i sada Srbije. Sve knjige su doživele više izdanja. Pesme i priče su mu prevođene na jedanaest jezika.

Povezana vest:  Razgovor o ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost Bobu Dilanu u DKSG

Roman za mlade „Želim“ možete pronaći od srede, 30. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.