GARF-Poster

Danas u DOB-u prvi Festival Gotik supkulture

Prvi Festival Gotik supkulture – GARF biće održan danas u Domu omladine Beograda i obuhvata tri koncerta, projekciju filma „Drakula“ iz 1958, izložbu Bogdana Vojnovića i Svetlane Jovanović i tribinu Šok Koridor – Gotik šok.
Na Festivalu će nastupiti neki od najboljih domaćih gotik sastava, čiji je neobičan i uzbudljiv zvuk nastao pošto su dark estetiku upotpunili fuzijom sa metalom ili elektronskom muzikom, najavljuju iz Doma omladine.
U Holu Doma omladine Beograda program počinje nastupima di-džejeva Redlilly & End i Gavrom, a nastavlja se u sali Amerikana, gde će nastupiti: Plesna grupa Vilindar, Psyhound (Novi Sad), Demist (Beograd) i dreDDup (Novi Sad).
Gotik koncerti su svetkovina drugačijeg izražavanja – stilovi u oblačenju, način ponašanja, interesovanja i komunikacija razlog su da makar za jedno veče zainteresovani prisustvuju nečem jedinstvenom i drugačijem.
Gotik pokret je jedan od retkih pokreta popularne kulture koji se može direktno i bez promišljanja vezati za umetnost. Najviše zastupljen u zemljama zapadne Evrope, neke od estetskih premisa ovog pokreta ušle su i u mainstream, kako kulture, tako i industrije zabave.
Ulaz na sve programe je slobodan.

Povezana vest:  Kolači „Ispod sedmog neba"