CSKA-PAR 05 CC-2015-16

HOKEJ NA LEDU

Počeo Kontinental kup: Partizan bez snage protiv CSKA

Hokejaši Partizana poraženi su na startu Kontinental kupa koji je u petak počeo u Beogradu. Crno-beli „oklopnici“ izgubili su uvodni meč na turniru od CSKA iz Sofije rezultatom 12:4 (7:0, 4:1, 1:3).
Već od starta prvog meča u novoj hokejaškoj sezoni bilo je jasno da će Partizan teško moći da se nosi sa bugarskim sastavom. Kasni početak sezone i tek nekoliko treninga bili su jasno uočljivi u nogama crno-belih hokejaša koji su već na polovini prve trećine imali zaostatak od ogromnih šest golova, št je u nastavku bilo nenadoknadivo. Bugarski sastav predvođen sa po četiri ruska i slovačka, te jednim švedskim internacionalcem, pokazao je mnogo bolju uigranost, klizački su bili znatno dominantniji od Partizanovih hokejaša koji bez dvojice reprezentativnih bekova Marka Brkušanina i Alekse Lukovića nisu uspeli da pariraju veoma dobrom protivniku u odbrani, dok je i u napadu nedostajala pomoć Dimitrija Filipovića koji ima povredu šake.
U ekipi CSKA fantastičnu partiju pružio je Stanislav Muhačev koji je uz „het-trik“ upisao čak pet asistencija, po dva gola postigli Eduard Orlov, Alkesej Jotov i Anders Jonson, dok su se po jednom u strelce upisali Konjukov, Ševelev i Dušička. U ekipi Partizana zavidan nivo igre pružio je samo kapiten Marko Milovanović koji je uz dva gola upisao i asistenciju, dok su sa po jednim pogotkom i asistencijom solidni bili Nemanja Janković i Boban Čuković.
Meč je na momente obilovao i velikom dozom nervoze, a u takvom razvoju situacije došlo je i do jednom pravog hokejaškog obračuna u kojem su pesnice ukrstili Dragan Komazec i Juraj Dušička, posle čega je srpski reprezentativac poslat na tuširanje, a Slovak kažnjen tek sa dva puta po dva minuta. Krajem drugog perioda trener crno-belih Nikola Bera izmenio je golmana, pa je među stative umesto indisponiranog Milana Lukovića stao omladinski reprezentativac Matija Ganić i pokazao se sasvim dobro, pošto je u poslednjih 24 minuta meča primio tek jedan pogodak, a u tom periodu su se raspucali i crno-beli „oklopnici“, pa su do kraja donekle popravili utisak koji su ostavili u ovom meču.
U premijernom meču na turniru i ovogodišnjem izdanju Kontinental kupa, drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, turski Zejtinburnu ubedljivo je savladao izraelsku ekipu Rišon Devils rezultatom 14:4 (6:1, 4:3, 4:0). Šampion Turske takođe u svojim redovima ima nekolicinu internacionalaca iz Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine i Finske, koja je pokazala odličnu partiju u uvodnoj utakmici, pa Partizan ima mnogo razloga za brigu uoči njihovog međusobnog okršaja u drugom kolu, u subotu od 17.30 časova. Pre tog susreta, od 14 sati igra se prvi meč drugog kola između Rišon Devilsa i CSKA Sofije.
REZULTATI PRVOG KOLA:
Rišon Devils – Zejtinburnu 4:14 (1:6, 3:4, 0:4)
CSKA Sofija – Partizan 12:4 (7:0, 4:1, 1:3)
PAROVI DRUGOG KOLA:
Rišon Devils – CSKA Sofija (14h)
Partizan – Zejtinburnu (17.30h)

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Beat Fojc slavio u italijanskoj Val Gardeni