BMM vizual

Produžen rok za konkurs „Najbolji muzički um“

Organizatori međunarodnog takmičenja iz oblasti savremene muzike „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um) odlučili su da zbog velikog broja molbi mladih muzičara iz različitih krajeva sveta produže rok za prijavljivanje na 31. januar 2016. godine, saopštio je danas „Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“.
Finale takmičenja, koje se realizuje u saradnji sa Berkli koledžom i Konzervatorijumom Suza Lima iz Sao Paola, biće u martu 2016. u Beogradu.
Direktorka takmičenja Aleksandra Denda, kantautor i muzički pedagog iz Beograda koja živi i radi u Njujorku, izrazila je zadovoljstvo što je već stigao veliki broj prijava izuzetnog kvaliteta, prevashodno iz Evrope, ali i iz drugih krajeva sveta.
„Imamo razumevanje prema molbama koje su nam upućene, jer je proces prijavljivanja, prevashodno stvaranja kompozicija namenjenih takmičenju, dugotrajan. Zbog toga smo odlučili da produžimo rok, u skladu sa našim osnovnim ciljem – da ohrabrimo mlade muzičare da rade na sebi i napreduju u muzici“, istakla je ona.
Konkurs je namenjen talentima od 16 do 27 godina u različitim žanrovima savremene muzike. Mogu se prijaviti pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća ocenjivaće stručni žiri u kategorijama: najbolji instrumentalista, vokalni interpretator, aranžman, originalna kompozicija i najbolji bend.
Najkvalitetniji pojedinci dobiće stručno usavršavanje u letnjem programu vodeće institucije za studije savremene muzike „Berklee College of Music“ u Bostonu (pet nedelja) i Valensiji (dve nedelje).
Druga nagrada je program „Musica Brasileira & Jaž“ prestižne obrazovne institucije „Conservatorio Souza Lima“ iz Sao Paola (nedelju dana), a treća letnji kamp u Beogradu u okviru projekta Multiverzitet (deset dana).
Svim dobitnicima biće pokriveni troškovi avionskog prevoza.
Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku.

Povezana vest:  Dva nova izdanja "Kreativnog centra"