CrvenaKraljicaNaslovna

„Crvena kraljica“ – bestseler Njujork tajmsa sada i u Srbiji

Izdavačka kuća Urban Reads za predstojeći Sajam knjiga pripremila je bestseler i prvi deo tetralogije „Crvena kraljica“ Viktorije Ejvjard, roman koji se od objavljivanja u SAD ove jeseni ne skida sa top lista.
„Crvena kraljica“ je priča o 17-godišnjoj Mer koju magične moći uvlače u opasne intrige kraljevske palate. Da li će je njene moći spasiti ili osuditi?
Siromašni Crveni žive na samom dnu, a svetom vladaju Srebrni, ratnici nadljudskih moći, koji mogu da upravljaju vatrom, vodom, prirodom, da predviđaju, da isceljuju…
Jedna Crvena devojka, Mer Barou, veruje da se taj svet nikada ne može promeniti. Kad neočekivano dobije posao služavke na dvoru Srebrnih, naći će se u središtu svega što najviše mrzi.
Ali Mer nedugo zatim otkriva da, uprkos svojoj crvenoj krvi, i ona poseduje izuzetnu moć. Moć koja bi mogla da uzdrma kraljevstvo Srebrnih. Moć koja bi mogla da pokrene revoluciju.
Ko će pobediti u svetu krvnih podela? Hoće li Crvena kraljica zavladati Srebrnim svetom?
Roman „Crvena kraljica“ koji je 13 nedelja proveo na samom vrhu Njujork tajmsove liste bestselera već je stekao veliku bazu obožavalaca koji ga mahom opisuju jednom rečju – „epski“, što je stiglo i do Holivuda i studija Universal koji priprema filmsku adaptaciju koju će, kako se šuška, režirati glumica Elizabet Benks.
Drugi deo serijala Ejvjardove – „Glass Sword“ u knjižare stiže u februaru 2016. Treća knjiga je planirana za 2017. , a četvrta i poslednja za 2018. godinu.

Povezana vest:  Noć knjige - 14. decembra od 17 sati do ponoći!