superliga srbije

Borac demantovao da igračima duguje velike sume novca

Fudbalski klub Borac iz Čačka demantovao je da igračima duguje velike sume novca navodeći da im je od osam zarađenih premija isplaćeno pet.
Trener tog kluba Nenad Lalatović u petak je podneo ostavku pošto su igrači stupili u štrajk zbog neisplaćenih zarada, a uprava Borca reagovala je nakon što su pojedini mediji objavili da su čačanski fudbaleri gladni.
-Rukovodstvo Borca izuzetno je zadovoljno saradnjom sa Lalatovićem i još jednom odaje priznanje igračima i struenom štabu na dosadašnjim igrama i rezultatima, što najbolje potkrepljuje tabela Superlige Srbije. Stoga ne treba da čudi da želja za nastavak uspešne saradnje nijednog trenutka ne dolazi u pitanje. Međutim, ne smemo da ostanemo nemi na “razloge“ zbog kojih je naš klub ovih dana dospeo u žižu javnosti, zbog pojedinih izjava i naslovima o gladnim fudbalerima – stoji u saopštenju Borca i dodaje se da su od početka priprema 11.juna fudbalerima do danas isplaćene dve i po plate.
-U saradnji sa stručnim štabom, uz redovna primanja uvedene su i premije za pozitivne rezultate, što ranijih godina u našem klubu nije bio slučaj. Tako su igrači od osam zarađenih premija, dobili pet. Igrači koji su letos pristupili Borcu dobili su i rate ugovora u visini od 2.000 do 8.000 evra, koje su im jednokratno isplaćene u dinarskoj protivvrednosti na blagajni kluba. Zbog toga postavljamo pitanje da li neko ko je na ime rata dobio pet, šest ili osam hiljada evra može da bude gladan – navodi se u saopštenju u kojem je objavljen i spisak igrača i njihovih isplata u poslednja četiri meseca.
Posle 12 odigranih kola u Superligi Srbije Borac je trenutno trećeplasirani na tabeli sa 11 bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom, a ima bod više od aktuelnog šampiona Partizana.
U narednoj utakmici Čačani u sredu dočekuju ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Povezana vest:  Vidić: Moja budućnost u Italiji? Ko zna...