Zeljko Lucic

U PREPUNOJ SALI BIOSKOPA CINEPLEXX PUBLIKA APLAUDIRALA ŽELJKU LUČIĆU TOKOM DIREKTNOG PRENOSA VERDIJEVOG „OTELA“ IZ METROPOLITEN OPERE

U okviru sezone 2015/2016 Metropoliten teatra, večeras je održan direktan prenos Verdijevog remek dela „Otelo“ u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center
Kada je voditelj najavio da u ovom Verdijevom remek delu lik Jaga peva Željko Lučić, u mraku bioskopske dvorane preko 300 prisutnih je ustalo i krenulo da aplaudira. Tako je večeras gromoglasnim aplauzom Beograd pozdravio jednog od najvećih baritona savremene operske scene.
U sjajnom izvođenju srpskog operskog pevača pored ostalih uživali su i naša proslavljena primadona Biserka Cvejić, upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić i prvakinja Opere Jasmina Trumbetaš Petrović, kao i dugogodišnji upravnik Jugoslovenskog Dramskog Pozorišta Branko Cvejić.
Janik Nezet Seguin dirigovao je ovom novom postavkom čuvene opere „Otelo“, dok je za režiju bio zadužen Bartlet Šer. Iako medju najboljim intrepretartorima lika ovog izmučenog venecijanskog Mavara,Aleksandr Antonenko po prvi put u Metropolitenu pevao je naslovnu ulogu, bugarka Sonja Jončeva debitovala je kao Dezdemona, dok se Željko Lučić odlično pokazao u ulozi njegovog rivala Jaga. Dimitri Pitas u ovoj postavci pevao je ulogu kapetana Kasija, a ambasadora Mletačke republike Lodovika igrao je Gunter Groisbeck.
Sezona direktnih prenosa iz Njujorka nastavlja se 31.oktobra sa prikazivanjem Vagnerove opere „Tanhojzer“, koja se prvi put prenosi u visokoj rezoluciji u bioskopima širom sveta.

Povezana vest:  Reditelj Leni Abrahmson i bogat filmski program na 7. Beogradskom Irskom Festivalu