Nezne godine

„Nežne godine – Razvoj i vaspitanje deteta u prve četiri godine života“ od četvrtka u prodaji

Svako dete je posebno. Profesor pedijatrije Remo H. Largo već je nekoliko decenija posvećen istraživanju razvoja dece. Knjiga koja će se od četvrtka, 22. oktobra naći pred čitaocima postala je pravi klasik iz ove oblasti. Autor se ne usredsređuje na ono što bi trebalo da predstavlja idealan razvoj deteta, niti na opšte vaspitne principe, već posmatra dete onakvim kakvo ono zaista jeste i ističe jedinstvenost svakog deteta. Cilj pedijatra jeste da roditeljima objasni značaj biološke predispozicije u razvoju deteta i probudi interesovanje za različita dečja ponašanja. U knjizi „Nežne godine“ saznaćete sve o razvoju i vaspitanju deteta u prve četiri godine života. „Nežne godine“ svetski je bestseler i dragoceni priručnik za roditelje koji žele da saznaju nešto više o svim razvojnim stadijumima deteta.

Povezana vest:  Slavimo Svetski dan knjige uz akciju - 15%+35% na sve!

Informativna i izuzetno korisna knjiga utemeljena na naučno zasnovanim činjenicama. Neka od pitanja kojima se knjiga bavi: motorika, ponašanje deteta tokom spavanja, tokom igre, razvoj govora, ishrana, usklađivanje poslovnih obaveza i roditeljstva, kako negovati dete na pravi način, uloga oca u detinjstvu, uticaj medija na vaspitanje deteta… Ova knjiga ne predstavlja priručnik za rešavanje problematičnih vaspitnih situacija. Cilj autora jeste da podstakne roditelje u tome da opažaju sopstveno dete, da razumeju njegove potrebe i zadovolje ih. Roditelji koji opažaju svoje dete i razumeju njegovo ponašanje neće ga opteretiti već će ga podržavati u stadijumima razvoja.

Knjigom „Nežne godine“ autor naglašava različitosti u dečjem razvoju. Različitosti dečjeg razvoja predstavljene su mnogobrojnim grafikonima, fotografijama, i odnose se na sve razvojne oblasti. Jedan od ciljeva ove knjige predstavlja naglašavanje starosno specifičnih psihičkih i fizičkih potreba koje se moraju zadovoljiti kako bi se dete pravilno razvijalo.

Povezana vest:  Završnica romana o slobodi u 20. veku "Svaki dan u godini 4" Uvea Jonzona

Šta bi roditelji trebalo da urade kako bi se prilagodili posebnosti i potrebama sopstvenog deteta? Autor naglašava važnost razvoja deteta u ranom periodu detinjstva, tokom prve četiri godine života, i skreće pažnju na raznovrsnost dečjeg ponašanja. U ovoj izuzetnoj pedagoškoj knjizi priznatog švajcarskog pedijatra, koja je postala bestseler i dragoceni priručnik o svim stadijumima dečjeg razvoja, opisani su prvi trenuci koje roditelji provode sa svojom bebom.

„Nežne godine“ je potpuno obnovljeno i prerađeno izdanje, dopunjeno mnoštvom grafikona i fotografija. Od kako je u Nemačkoj prvi put objavljena 1993. godine, doživela je nebrojena izdanja i prevedena je na mnoge svetske jezike. Roditelji su ovaj enciklopedijski bestseler proglasili najprimenjivijim priručnikom iz ove oblasti.

Povezana vest:  MI I NAŠA ISTORIJA - novo izdanje "Kreativnog centra"

Remo H. Largo (1943, Vintertur) do 2005. godine radio je kao profesor pedijatrije. Trideset godina bio je načelnik Odeljenja za rast i razvoj deteta Dečje klinike u Cirihu, i u tom periodu objavio je poznatu dugoročnu studiju o dečjem razvoju na nemačkom govornom području. Otac je tri ćerke i deda četvoro unučadi.

Knjiga „Nežne godine“ je klasik iz oblasti vaspitanja i trebalo bi da se nalazu u biblioteci svake porodice! Ovu knjigu od četvrtka, 22. oktobra možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.