tiba_festivalFestival Tiba od 6. do 11. juna

 

Osmi festival TIBA (Teatarska internacionalna beogradska avantura), na kome će u takmičarskom programu biti izvedeno devet predstava pozorišta iz Srbije, Italije, Danske, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, biće održan od 6. do 11. juna u Beogradu, najavili su organizatori. Direktor TIBA festivala Boško Đorđević rekao je na konferenciji za novinare da će festival biti održan pod sloganom „Male forme-veliki sadržaji“, koji ukazuje da će forme predstava na festivalu biti male, ali da će se one baviti važnim i velikim temama.

Povezana vest:  Otvorena izložba “Plameni ljubimci / Fiery Pets” Andreja Bjelića u Bioskopu Balkan

Prema njegovim rečima, festival će biti otvoren 6. juna u Pozorištu na Terazijama predstavom „Na slovo na slovo“ u režiji Darjana Mihajlovića, a predstave u okviru festivala će biti igrane i u pozorištu „Boško Buha“, Malom pozorištu „Duško Radović“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.

Na festivalu će za najmlađe posetioce, osim komada „Na slovo na slovo“, biti odigrane i predstave „Tijelo“ Gradskog kazališta „Trešnja“ iz Zagreba, u režiji Saše Božića, i „Zima“ Kompanije Rodizio iz Italije. Karte za sve predstave na Festivalu TIBA koštaju 200 dinara.

Povezana vest:  Priručnik za sve one kojima je dosta ignorisanja poziva na avanturu: Hidra