dragojevic sajam

Sajam knjiga – drugi dan u znaku Velikića, Milašinovića i Dragojevića

Izdavačka kuća Laguna osamnaesti put učestvuje na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, 60. po redu, koji se pod sloganom „ Šta bi bilo da nije bilo“ održava do 1. novembra 2015. godine.
Posetioci Laguninog štanda mogu da uživaju u nekoliko akcija, pa tako mogu da kupe 3 knjige za 999 dinara, 3 knjige za 499 dinara, 3 knjige za 299 dinara, dok će na četvrtoj akciji mnoga enciklopedijska izdanja biti na popustu od 50%. Knjige koje se ne nalaze na ove četiri akcije biće na specijalnom sajamskom popustu uz koji će važiti i količinski popust od 10% za tri i više kupljenih knjiga. Članovi Laguninog kluba čitalaca moći će da koriste svoje članske popuste i oni se neće sabirati ni sa jednim sajamskim popustom.

Na Laguninom štandu u Hali 1, najvećem na ovogodišnjem Sajmu, biće predstavljeno gotovo 3000 različitih naslova koji predstavljaju kvalitet i dostignuće dosadašnjeg rada Lagune, a gostovaće više od trideset domaćih autora koji će potpisivati svoja nova izdanja.

Danas su štand Lagune posetili Goran Milašinović, Dragan Velikić i Srđan Dragojević koji su potpisivali svoja nova izdanja.

Povezana vest:  Odličnim popustima obeležavamo Dane istorije u svim Delfi knjižarama i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs

Po profesiji kardiolog, profesor Medicinskog fakulteta i direktor Pejsmejker centra u Kliničkom centru Srbije, Goran Milašinović se danas na štandu Lagune družio sa svojim čitaocima i potpisivao svoju zbirku priča Lekari. Ovo su priče o dilemama, strastima i strahovima savremenog čoveka. Sve junake njegovih priča povezuje to što su lekari. Budući da je i sam Milašinović lekar – ovo su priče čiji izvor potiče iz prve ruke. Radi se o knjizi koja relativizuje mit o lekarskoj profesiji i otvara pitanje da li Hipokratova zakletva važi i u privatnom životu.

O susretu sa čitaocima na Sajmu Milašinović je rekao:
„Uvek je uzbudljivo sresti se sa čitaocima, i za jednu i za drugu stranu. Pisanje je jedna vrsta intime samo sa jednim čovekom, sa čitaocem, samo on vam je u glavi.
Iz ugla čitaoca mislim da je tu uvek reč o razbijanju mita. Odnos je uvek vrlo afektivan. Kad čitate nekog imate uisak da se on vama obraća i želite da mu se obratite kao nekome koga jako dobro poznajete. To je jedna vrsta intime koja nije klasična i onda je tu uvek mnogo uzbuđenje i strasti.“

Povezana vest:  FILIP DAVID OTVORIO PRVI SAVAMALA BOOK FEST

Prelepa slikovnica za decu. Poetska priča o planeti Re na kojoj se deca rađaju s krilima. Svevremena priča o ciklusu života i ljubavi prema porodici i zajedništvu pod nazivom Krilata deca iz pera Srđana Dragojevića svojom lepotom privlači veliku pažnju čitalaca na ovogodišnjem Sajmu knjiga. Dragojević je pored ove knjige potpisivao i Pre nego što crvima kažem zdravo knjigu nerealizovanih filmskih scenarija: Nebesa (po motivima pripovedaka Marsela Emea), Bilo jednom na Istoku (po motivima romana Džulijana Barnsa The Porcupine) i Škartovi (Završni deo trilogije Devedesete, zajedno sa Lepa sela lepo gore i Rane). A o pisanju za decu, Dragojević kaže:
„U srži pisanja je igra i na koji način se igrate, da li se igrate krpenjačom, loptom, lego kockama, potpuno ista stvar. Možda je pisanje za odrasle malo sofisticiranije, pravite nešto od onih komplikovanijih lego kocaka a pisanje za decu je igranje školice ili preskakanje konopca, manje sofisticirano, ali isto tako zahtevno i zabavno i traži veštinu. U biti je to jedan isti proces.“

Povezana vest:  Afrika u Beogradu

Dragan Velikić danas se družio sa čitaocima na štandovima Lagune u Hali 1 i štandu knjižarskog lanca Delfi u Hali 4. Tom prilikom potpisivao je sve knjige koje je do sada objavila Laguna, a posebno novi roman Islednik koji je ovenčan Kočićevim perom za 2015. godinu. Utisak dana Dragana Velikića sa potpisivanja svojih knjiga na štandu knjižara Delfi u Hali 4 jesu dve gimnazijalke iz Zrenjanina koje su došle po potpis. „Kao pisac koji je prešao šezdesetu osećam se veoma dobro kada znam da i među gimnazijalcima imam svoje čitaoce“.

U sredu 28. oktobra na Laguninom štandu očekuju vas Žana Korolija, Dušica Milanović Marika, Dejan Lučić, Milan Vidojević, Branislav Janković i Ivana Mihić.

Prijatelj Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Nescafé, Dr.Oetker, Tvojih 5 minuta, Henkel, ESI, Bioten, Diva, Coca-Cola, Maginus, Gigatron, Grand Motors, Bambi, Pino Toys, Grand Casino.

Na ovogodišnji Sajam knjiga pisci Lagune će stizati ekskluzivnim vozilom Grand Motorsa, modelom Ford Kuga.