islednjik promocija

Održana promocija romana „Islednik“ u Beču

U četvrtak 22. oktobra, u organizaciji magazina Cosmo, održana je promocija romana „Islednik“ u Beču. Veče posvećeno najnovijoj Velikićevoj knjizi koja donosi priču o otkrivanju svakodnevice majke glavnog junaka, inače pisca, nakon njene smrti, vodio je Miroslav Prstojević, vlasnik bečke knjižare „Mi“. Na promociji u Beču okupili su se naši ljudi svih generacija, a sala je bila mala da primi sve zainteresovane.

Povezana vest:  "Tajni život Vilijama Šekspira" Džuda Morgana u izdanju "Evro-Đuntija"

„U romanu ‘Islednik‘ pokušao sam da događaje i prizore iz vlastitog života dovedem u uzročno-posledični sled, da oslobodim priču koja postoji u svakom životu, kao što postoji skulptura u komadu neobrađenog kamena. Isleđujem sebe, svoju porodicu, gradove i režime u kojima sam živeo, svakodnevice tokom poslednjih šest decenija“, rekao je Dragan Velikić.

Dragan Velikić je autor važnih i nagrađivanih romana „Via Pula“, „Astragan“, „Hamsin“, „Severni zid“, „Danteov trg“, „Slučaj Bremen“, „Dosije Domaševski“, „Ruski prozor“ i „Bonavia“, koje su prevedene na 15 evropskih jezika.

Povezana vest:  Preko dve i po hiljade učesnika na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu

Roman „Islednik“ sadrži ono po čemu je Velikić prepoznatljiv: savršen osećaj za detalj, jezičku preciznost, briljantno izbrušen stil i nagrađen je „Kočićevim peroom“.